Ivana Ninčević- Lesandrić otvara zastupnički ured u Splitu

Poduzetnici će moći postaviti pitanje nadležnom ministru, a prijedloge izmjena zakona pisat će oni koji poznaju probleme na terenu

Saborska zastupnica Mosta nezavisnih lista Ivana Ninčević-Lesandrić u rujnu će otvoriti zastupnički ured u Splitu u kojem će dva puta mjesečno održavati sastanke sa poduzetnicima i studentima.


– Zastupnici moraju biti u službi građana koji su ih izabrali, moraju komunicirati s njima i boriti se za njihove interese. Motiv mojeg političkog djelovanja je olakšavanje poslovanja poduzetnicima i u skladu s tim želim spojiti zastupničko djelovanje i pomaganje poduzetnicima, posebno mladima koji se tek odlučuju upustiti u takvo djelovanje. Smatram da su poduzetnici najvažnija karika društva i države i da moramo učiniti sve kako bismo im olakšali poslovanje i motivirali ih za rad u Hrvatskoj. Mnogi zastupnici imaju urede u kojima primaju građane, u mom slučaju htjela bih da to budu studenti i poduzetnici jer je to moje područje djelovanja i sigurno im mogu pomoći – istaknula je Ivana Ninčević Lesandrić.

Na sastancima će zastupnica pružiti odgovoriti na sva pitanja te potražiti odgovore na ona pitanja koja u tom trenu ne može odgovoriti. U suradnji s njima će postavljati zastupnička pitanja nadležnim ministarstvima. Na taj način će sami poduzetnici bili u prilici ministrima postaviti pitanja vezana za njihove uvjete poslovanja i na ista dobiti odgovor. Također, zamišljeno je da se na sastancima raspravlja o svim problemima na temelju kojih će se pisati prijedlozi izmjena zakona koje predlažu poduzetnici izravno s terena, a ne oni koji nemaju praktično iskustvo i koji nikada nisu bili mali obrtnici ili mikro i mali poduzetnici.

U dogledno vrijeme Ivana Ninčević Lesandrić spremna je održavati sastanke s poduzetnicima i u svim drugim krajevima Hrvatske. Po tom pitanju računa na pomoć kolega zastupnika koji dolaze iz različitih dijelova Republike Hrvatske.

– I sama sam na početku imala mnoga pitanja i susretala se s teškoćama s kojima se poduzetnici početnici susreću. Kroz svoje radno iskustvo, isključivo u realnom sektoru, radila sam i u sustavu od par tisuća zaposlenih, na raznim pozicijama pa tako i na rukovodećim. Bila sam izvršni direktor hotela s pet zvjezdica, kao i osnivač PCS, ali i vlasnik svoje mikro tvrtke te sam pomogla više od 300 poduzetnika i obrtnika i intenzivno sudjelovala u njihovom razvoju. Od svega sam najponosnija na inovatore. Vjerujem da svaki poziv nosi zadaće i mjerljive rezultate, tako i sam ulazak u politiku. Iza sebe želim ostaviti sto veći broj nezavisnih mladih osoba koje će moći iz prve ruke vidjeti kako sustav funkcionira, a to će im omogućiti sasvim drugu perspektivu promjena koje nam predstoje kako bi društvo postalo bolje – zaključila je Ivana Ninčević Lesandrić.

Iza svih navedenih planova stoji podrška ureda Mosta nezavisnih lista u Splitu kao i svih vijećnika koji će također kroz inicijative i vijećnička pitanja pomagati pri rješavanju problema poduzetnika.


Svi oni koji žele sudjelovati na sastancima mogu se javiti na kontakt: ured.split@most-nl.com

Most nezavisnih lista kroz poreznu reformu uspio se izboriti za ukidanje poreza na ime tvrtke i na osnovne namirnice te za manji porez na dobit od 20% za male poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike koji imaju godišnji prihod do 3 milijuna kuna. Most je tražio da se smanji porez na dobit za ostale poduzetnike, obrtnike i poljoprivrednike sa 20% na 17%, smanjen je na 18%.Kroz ukidanje poreza na ime tvrtke 119 milijuna kuna vraćeno je poduzetnicima. To su inicijative koje su uspješno provedene, još više je bilo onih za koje nažalost nisu dobile potporu.

U svojem daljnjem djelovanju nastavit ćemo se zalagati za manji državni aparat i manje poreze kako bi poduzetnicima olakšali poslovanje i naše građane zadržali u Republici Hrvatskoj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0