Ivana Ninčević Lesandrić: KBC-u Split je povrijeđen ugled? Znači više znači nečiji ugled nego nečiji život?

"Znate li da se mnoge još uvijek nisu odlučile na trudnoću zbog toga, znate li da su nekima uništeni i brakovi, znate li?" - pita Ivana Ninčević Lesandrić vrh KBC-a Split


Ivana Ninčević-Lesandrić, saborska zastupnica Mosta, reagirala je na vijest da je Upravni sud odbio tužbu KBC-a Split protiv Agencije za zaštitu osobnih podataka koja je utvrdila da je splitska bolnica povrijedila pravo na zaštitu njezinih osobnih podataka.


Na Facebooku je napisala:

“Nije li ovo tek vrhunac priče!? PAZITE SAD OVO oni (vrh KBC-a Split koje plaćaju porezni obveznici) smatraju da je njima povrijeđen ugled! Ugled! I to ukazivanjem na problem koji očito postoji godinama i treba ga riješit! Znači više znači nečiji ugled nego nečiji život????? Jel ja to dobro čitam???? Jednoj bolnici vise znači njen ugled nego život pacijenta koji je ovakvom traumom obilježen za života, i to ne jedan nego ko zna o kolikom broju žena pričamo??

A to koliko je netko uništen i iskasapljen proživljenom boli i traumom eto to cete baš vi odlučit umisto pacijenta! Kako se ja nosim s tim svaki dan, kako ja proživljavam tu traumu, kako se ja noću budim, s kojom mukom idem na preglede, kolike posljedice imam i kako one utječu na moj život, molim vas recite mi temeljem čega ste vi to zaključili? Da niste možda u međuvremenu prošli isti bolni zahvat kao i ja?

Kako se druge žene nose s tim, znate li?

Znate li da se mnoge još uvijek nisu odlučile na trudnoću zbog toga, znate li da su nekima uništeni i brakovi, znate li? Znate li da su neke žene trajno emocionalno uništene?Ah, da, ne znate!

Kako ćete znat kad se niste udostojili ni pitati. Niste se udostojili niti pružiti nam stručnu pomoc nakon samog zahvata, ma i bilo kakav razgovor bi pomogao u takvim trenutcima.

Ma sram vas može biti na ovakvim izjavama. Sram! SRAM! Ako uopće znate što je to!

A to sto smatrate da ste između ostalog imali pravo bez mog dopuštenja iznosit detalje tipa širine grlića moje maternice ciloj javnosti, ma dajte molim vas stanite sekund, pogledajte se u ogledalo i zapitajte sami sebe ‘jeste li normalni!?’

Nadam se da je ovo prvi i zadnji put da se nešto ovako uopće dogodilo u našoj državi, i da će se svi građani/pacijenti osjećati sigurno da im se nikada nece dogoditi ovakav slučaj”, napisala je na Facebooku Ivana Ninčević Lesandrić.

VEZANI ČLANAK:

KBC Split smatra kako su imali pravo iznijeti povjerljive podatke o slučaju zastupnice Lesandrić

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime