– Dok su u Hrvatskoj još uvik tema ustaše i partizani, druge države svoje domoljublje pokazuju na jedan sasvim drugi način – kazala je MOST-ovka Ivana Ninčević Lesandrić na svom Facebook profilu i osvrnula se na pozitivnu demografsku politiku danske vlade.

“Pa tako u istoj toj EU postoji država u kojoj studenti koji imaju djecu imaju vrtiće na svojim fakultetima i još primaju novčanu naknadu koja im služi kao pomoć u uzdržavanju!
Cilj te države je natalitet i obrazovanje svojih građana!
Ima li većeg domoljublja od toga da u svojoj državi želiš što više djece i obrazovanih stanovnika?!?!?!!

Naime, djeca studenata-roditelja pohađaju vrtić, koji se nalazi na faksu, a njihovi roditelji-studenti primaju novčanu naknadu.
Studenti, koji redovito studiraju mogu živjeti u bračnoj ili izvanbračnoj zajednici i imati djecu, te iako nemaju posao, uzdržavanje obitelji im je omogućeno zahvaljujući potporama danske vlade. Svi redoviti studenti studij mogu pohađati potpuno besplatno i mjesečno primati stipendiju, koja iznosi i više od 800 eura.

Redovnim studentima Vlada daje petogodišnju potporu, a studenti-roditelji mogu dobiti i dodatnu potporu od Vlade u vremenu od 12 mjeseci – 6 mjeseci majka i 6 mjeseci otac. Ovakvim sustavom potpora potiče se ne samo obrazovanje, nego i natalitet!

A mi pričamo o nekakvoj demografiji i obrazovanju već stoljećima! Ugledajmo se više na one koji imaju rješenja – samo malo volje i para koje odlaze na krive stvari!

I jedna prigodna slika mladih i studenata koji su upravo zato odlučili i ući politiku!” napisala je Ninčević- Lesandrić.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=689906941202343&set=a.140416606151382.1073741829.100005491293888&type=3&theater