Požar koji je danas tijekom dana izbio u blizini TTTS-a na tamošnjem zapuštenom zemljištu, lokaliziran je iza 17 sati. Međutim, požar je i dalje aktivan. Povremeno dolazi do plamena i do intenzivnog izdimljavanja.

Gori ilegalni deponij na kojem se nalaze tone nagomilanog otpada, od miješanog komunalnog do građevinskog. Brdo smeća sadrži najviše elektronike poput frižidera, ali i boja, guma, azbesta, drva i slično.

Požar je stvorio ogromne količine dima koje su u večernjim satima bitno smanjile vidljivost u cijeloj okolici TTTS-a te su zahvatile i dio Korešnice, Kučina, Stobreča, Strožanca i Šina.

Čitatelji Dalmacije Danas su nam dojavili da se tijekom večeri osjeća neugodan smrad na istoku grada, što ne čudi s obzirom da gori plastika i ostala vrsta raznovrsnog otpada.

Kako nam je kazao Tomislav Mihanović, zapovjednik DVD Žrnovnica, trenutno su na terenu DVD Žrnovnica, DVD Vranjic, DVD Split, JVP Split i JVP Podstrana. Dio vatrogasnih snaga ostat će na požarištu cijele noći koje će natapati, a tijekom utorka postoji mogućnost da se požarište nasipa zemljom.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime