Gradski vijećnik Jakov Prkić otišao je danas u Banovinu provjeriti je li dostavljen prijedlog proračuna Grada Splita za 2020. godinu. Odgovor naravno pogađate, a komentar Prkića prenosimo u cijelosti:

“Jutros oko 9:30 došao sam u zgradu Gradske uprave kako bi doznao je li nam dostavljen Prijedlog proračuna za 2020. godinu, jer danas je 15. studenoga. Zakon o proračunu članak 37., stavak 4. kaže: “Vlada, odnosno, načelnik, gradonačelnik, župan utvrđuje prijedlog proračuna i projekcija te ih podnosi Saboru, odnosno predstavničkom tijelu, na donošenje do 15. studenoga tekuće godine”.

Najprije sam prijedlog proračuna pokušao pronaći u Službi za rad s Gradskim vijećem nadajući se da je dostavljen. Bezuspješno. Nakon toga, znajući za zauzetost Gradonačelnika, otišao sam do pročelnika za financije Dragana Brtana. Nisam ga našao ali ljubazna tajnica mi je rekla kako se nada da će tijekom dana prijedlog biti dostavljen. Čak mi je i pokazala dvije žute košuljice koje čekaju da prijedlog proračuna uđe u njih. Također je rekla da će moj upit prenijeti pročelniku Brtanu.

Oko 10:30 ta ista tajnica me nazvala i rekla kako će pročelnik iza 13 sati biti u uredu. Stigao sam oko 14 sati i pitao g. Brtana prijedlog proračuna, nadajući se kako će mi ga odmah predati u ruke. Prevario sam se. Ljubazni g. Brtan mi je rekao da moram pitati Gradonačelnika jer on je predlagač proračuna. „Da, znam da je Gradonačelnik predlagač ali Vi ga sastavljate , to Vam je posao. Imamo li prijedlog?“, pitam ponovo. Pitajte Gradonačelnika uporan je g. Brtan. „Znači nemamo još spreman prijedlog proračuna?“, opet ja dosađujem. „Nisam to rekao.“ spretno će naš pročelnik za financije.

Kako znam da je Gradonačelnik previše zauzet i da mu je raspored gust napisao sam mu mail moleći ga da nam dostavi Prijedlog proračuna Grada Splita za 2020. godinu u skladu sa Zakonom o proračunu. Gotovo sam siguran da odgovor neću dobiti, ali i ako ga dobijem u njemu neće biti prijedloga proračuna.

Zašto iz godine u godinu Split nema prijedlog proračuna na vrijeme ne znam, ali znam da prijedlog proračuna u mojim mislima izgleda kao na fotografiji. Naslov na listu glavice kupusa. Znam što mislite. Ne, nije to onaj kupus iz secesijskog vrta u Bihaćkoj.”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime