Šokantno je svjedočanstvo roditelja koji se zarazio koronom u splitskoj bolnici, nakon 87 dana koje je proveo sa šestogodišnjim sinom na Odjelu hematologije, dječakom koji se liječi od leukemije, i koji je također pozitivan na COVID-19.

POVEZANI SADRŽAJ:

– Jučer smo trebali ići kući, završila je terapija sinu, ali kako sam u četvrtak ujutro imao povišenu temperaturu odmah su nas testirali. Nalaz je tobože bio gotov oko podneva, a  liječnici su mi kazali da je negativan. Nitko sretniji od mene, već sam se spremao sa sinom za odlazak, ali negdje oko 14 sati došli su u našu sobu, onako u “skafanderima”, i kazali kako je došlo do pogreške jer su pogledali nalaz od početka lipnja kad smo ulazili u KBC Split, a da je pravi nalaz – pozitivan! Ne mogu opisati taj šok koji su nam priuštili, da bi potom sina i mene prebacili na Infektologiju. Među odrasle, redom oboljele od korone, pa neka smo sami u sobi.

“Ne mičemo iz bolnice”

Ali ono što me najviše zaboljelo jest izjava liječnice koja je imala obraza de facto mi reći kako smo mi roditelji sami krivi što smo se zarazili, što se to raširilo! Jer smo kao ulazili u sobe, što nije istina. A svi smo se testirali pri ulasku u bolnicu, djeca i roditelji, svi smo negativni te se cijelo ovo vrijeme, gotovo tri mjeseca, ne mičemo iz bolnice.

Pa nismo ludi ugroziti svoju djecu. Istovremeno, nitko od osoblja nije testiran. Oni imaju svoje živote, to je normalno, van radnog vremena mogu ići gdje god hoće, potpuno mi je jasno. Međutim ne postoji pravilo da se njih testira, barem liječnike i sestre koji rade na ovakvim, osjetljivim odjelima, nego meni govore da su roditelji krivi?! – žalostan je i istovremeno ljut naš sugovornik (podaci poznati redakciji) na cijelu situaciju.

Odlaze kući u samoizolaciju

Jasno mu je da nedostaje liječnika i osoblja, no nakon 87 dana u bolnici uz dijete koje se bori za život, doista nije očekivao takvo ophođenje. Srećom, dječakova osnovna bolest je u remisiji, čekaju 9. rujna za novi protokol. Simptoma COVID-19 mališan nema te su upravo tijekom našeg razgovora u subotu popodne dobili otpusno pismo – odlaze kući u samoizolaciju. “Ionako nemamo neku terapiju protiv koronavirusa, žena i djeca će ići kod roditelja pa ću sa sinom doma u samoizolaciju.”

Za to vrijeme su dvije majke s dvoje djece također pozitivne na COVID-19 zadržane na Onkologiji (dječja hematologija) u izolaciji, dok su se pozitivnim na koronavirus pokazale tri medicinske sestre.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime