IPAK VIŠE TURISTA Split je ovogodišnja zvijezda sezone!

Split i ove godine ima razloga za zadovoljstvo

Splitsko – dalmatinska županija po svojim je rezultatima i odličnom turističkom prometu u kolovozu ostala u samom vrhu turističkih regija u zemlji. Temeljem podataka ureda turističkih zajednica na području Splitsko-dalmatinske županije samo u kolovozu u komercijalnom smještaju posjetilo nas je 883.195 gostiju koji su realizirali 5.513.799 turističkih noćenja, što je pet posto više u dolascima, odnosno dva posto više u noćenjima nego lani.


Glavni dio turističke godine i prvih osam mjeseci u komercijalnim kapacitetima srednja Dalmacija završava s impresivnim brojem od 2.801.517 milijuna dolazaka i 14.874.358 milijuna noćenja (sedam posto više u dolascima i pet posto u noćenjima), čime je ostvarila najveći rast prometa u tom razdoblju na cijelom Jadranu.

Veći broj noćenja

Prema eVisitoru zajedno sa nekomercijalnim smještajem Splitsko-dalmatinska županija u prvih osam mjeseci imala je 16,6 milijuna noćenja. Turistička zvijezda sezone je grad Split koji je i dalje na vrhu ljestvice najpopularnijih turističkih odredišta u zemlji i u kolovozu bilježi rast od 13 posto u dolascima, dok je broj noćenja u Splitu rastao za 16 posto za prvih osam mjeseci.

Odlične rezultate bilježe i druga mjesta na području Splitsko – dalmatinske županije, a najviše noćenja u prvih osam mjeseci ostvarili gosti iz Poljske, Češke, Njemačke, Ujedinjenog kraljevstva i Skandinavije.Splitsko-dalmatinska županija je rekorder u nautičkom turizmu Hrvatske i to sa 1,14 milijuna noćenja nautičara u prvih osam mjeseci, odnosno gotovo polovicom svih nautičkih noćenja koja su napravljena u Hrvatskoj.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime