Investitor koji je Vodičanima pustio fekalije u vodoopskrbni sustav dobio kaznenu prijavu

Osumnjičen je za onečišćenje okoliša iz nehaja

U Policijskoj postaji Vodice je dovršeno kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom osumnjičenim za onečišćenje okoliša iz nehaja.


Tijekom kriminalističkog istraživanja je utvrđeno da je osumnjičeni u svojstvu investitora i vlasnika zgrade u Vodicama, u Prvićkoj ulici tijekom 2016. godine naručio kopanje bušotine za vodu u dvorištu navedene zgrade, te je iza vodnog mjerila spojio podzemnu vodu na vodoopskrbni sustav zgrade.

Nadalje je utvrđeno da je pumpa koja podzemnu vodu tlači u sustav podešena na tlak od 4 bara, što je puno više od tlaka u vodovodnim cijevima, pa je došlo do povrata te vode u obrnutom smjeru. Dakle podzemna voda je ušla u gradski vodoopskrbni sustav, jer se zbog razlika u tlaku probila u suprotnom smjeru kroz vodomjer zgrade, na koji način je osumnjičeni protivno propisima u znatnoj mjeri ugrozio kakvoću vode, odnosno zdravlje ljudi na tom području.

Protiv osumnjičenog će Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku biti podnijeta kaznena prijava. – javljaju iz PU šibensko-kninske.

Podsjetimo, stanari zgrada kojima je voda zagađena fekalijama iz bušotine ispred zgrade investitora Zorana Josipovića, su se prošli tjedan obratili medijima, kako bi riješili ovaj problem koji ih je zatekao usred sezone. Podršku im je dao i načelnik Općine Primošten, Stipe Petrina, koji je prozvao tvrtku Vodovod i odvodnja za nepoštivanje standarda struke, a cijeli projekt Zorana Josipovića, sumnjivim.

Jučer je Zavod za javno zdravstvo Šibensko-kninske županije vodu ocijenilo kao ispravnu za piće.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0