INTERVJU s novom sinjskom gradonačelnicom, Kristinom Križanac: Sinj više ne smije izgubiti ni dana!

Nova sinjska gradonačelnica apelira na razboritost svih izabranih vijećnika u Sinju. "Sinj je već izgubio zadnjih 6 mjeseci i nitko ne smije dopustiti daljnje gubljenje vremena" - kazala nam je Kristina Križanac

Kristina Križanac (NL dr. Stjepislava Jadrijevića) u nedjelju navečer postala je gradonačelnica Sinja. U drugom krugu pobijedila je HDZ-ovu Ivanu Pavić s 425 glasova razlike (osvojila je 50,73 glasova birača). Kristina je rođena u Širokom Brijegu, a u Sinj je došla prije 18 godina kada se udala i dobila sina. Diplomirana ekonomistica ušla je u politiku prije 8 godina na poziv dr. Stipislava Jadrijevića, a nakon smrti sinjskog gradonačelnika Ivice Glavana, u srpnju 2015. godine, Kristina postaje obnašateljica dužnosti gradonačelnice Sinja.


Dan nakon pobjede, razgovarali smo s novom sinjskom gradonačelnicom u njenom uredu u Sinju.

Što bi poručili Sinjanima dan nakon izborne pobjede?

– Zahvaljujem se svima od srca! Moji Sinjani su imali priliku pokazati koliko su kulturu dijaloga stavili na zavidnu razinu. Želim se svima zahvaliti na podršci koju sam dobila. Naravno, ja kao njihova gradonačelnica, bez obzira za koga su glasovali, napravit ću sve da svi građani Sinja imaju iste prilike i da Sinj pozicioniramo na gospodarskoj i demografskoj karti Hrvatske bolje nego do sada.

Je li kampanja u Sinju bila prljava?

– Ne, ja se zaista zahvaljujem svim političkim konkurentima koji su sudjelovali u ovoj izbornoj utakmici. Zaista je bila jedna fer i korektna politička utakmica.


Jeste li očekivali pobjedu?

Da, a znate zašto? Zato što se Nezavisna lista Stipislava Jadrijevića dokazala svih ovih godina. Zaista se radi o ekipi sposobnih ljudi. Kao obnašateljica dužnosti gradonačelnice imala sam vidljive i mjerljive rezultate. Nažalost, već smo u prosincu zaustavljeni, ali bili smo sigurni da će naši sugrađani prepoznati sve ono što se događalo posljednjih šest mjeseci. Zadnjih pola godine grad Sinj nije se mogao prijaviti niti aplicirati na bilo koju mjeru ili projekt.Sada kada ste gradonačelnica, je li odgovornost ista kao do sada ili postoji razlika?

– Osjećaj je isti. Nakon smrti našeg pokojnog gradonačelnika, vjerujte da sam osjećala da moram dati 1000 posto. Sada je slično jer povjerenje građana obvezuje.

Sigurno se mnogi građani pitaju što će biti sa sinjskim Gradskim vijećem?

– Vjerujem u mudrost svih gradskih vijećnika. Podsjećam, HDZ ima 8 vijećnika, NL dr. Jadrijevića 7, MOST ima 5 i SDP 1. Dosta je šaroliko i vjerujem u mudrost gradskih vijećnika. Oni su svjesni toga da su izabrani od strane naših sugrađana i da će snaći dovoljno mudrosti i da će bez ikakvih stranačkih interesa raditi isključivo na dobrobit našeg grada.

Je li moguća koalicija vaše NL i HDZ-a?

Nezavisna lista je uvijek otvorena, kao i što sami znate. Kada se rušio, proračun dr. Jadrijević jer rekao da će dati bianco potpis onome tko bude pobjednik na lokalnim izborima i da će on dati potpunu podršku. Naravno, otvoreni smo za suradnju sa svima i vjerujem da svi žele prosperitet našeg grada, da ćemo postići konsenzus na dobrobit svih.

U kakvim ste odnosima s MOST-om?

– U ovom trenutku mi smo jedina nezavisna lista u Sinju. MOST u Sinju ima svoje birače, i ja to cijenim. Nadam se da će nam svima Sinj biti na prvom mjestu u vremenu koje dolazi.

Na čemu se zasnivao Vaš predizborni program, što su mu bile glavne točke?

– To je bio maksimalan angažman na ova naša dva projekta, a to su kanalizacijski sustav s odvodnjom i veliki projekt “Sinj u sridu”. Kao što smo dosad radili u smislu gospodarske, komunalne, društvene i turističke infrastrukture, nastavit ćemo i na svim ostalim područjima bitnim za razvoj Sinja i okolice.

Što se tiče gospodarstva, naravno da ćemo zaštiti naše vode kroz ovaj veliki projekt. Kroz gospodarenje otpadom sanirat ćemo i zatvoriti odlagalište Mojanka. S druge strane, stvarat ćemo povoljnu poduzetničku klimu za sve naše potencijalne investitore i poduzetnike.

Već smo ušli u lipanj, na pragu smo ljeta. Hoće li se sve na vrijeme pripremiti za najsvečaniji dio godine u Cetinskoj krajini?

– Vjerujem da odmah nakon primopredaje kreću konkretni radovi i poslovi. Moramo hitno formirati tijela Gradskog vijeća da bismo što prije mogli nastaviti raditi. Vjerujem da u mudrost svih vijećnika i svjesnost da moramo pripreme dobro odraditi jer svi znamo što za nas znače Alka i dani Velike Gospe.

Što ćete Sinjanima ponuditi sljedeće četiri godine na čelu Sinja?

– Nezavisna list, kao i ja osobno, mogu obećati samo silan i uporan rad. Želim se još jednom zahvaliti na iskazanom povjerenju i neka budu sigurni da ih neću iznevjeriti.

Sinj ima svoje projekte i Sinj ima budućnost. To kao gradonačelnica jamčim svim svojim sugrađanima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0