Inspekcija Ministarstva zdravstva stigla je danas u splitsku bolnicu. Povod je šokantno pismo s 25 spornih operacija i četiri smrtna ishoda. U tu priču uplela se i afera “mito” koja je otkrivena prije više od godinu dana.

– Što će se dogoditi s kolegama, to je izvan mojih ruku. Pravna država će tu napraviti ono što treba, a mi ćemo se truditi svim silama da pacijentima damo sve od sebe – rekao je Jakov Vojković, v.d. pročelnika Zavoda za kardiokirurgiju KBC Split.

Kako se doznaje, inspekcija će tražiti uvid u medicinsku dokumentaciju u vezi stavki navedenih u anonimnoj prijavi, u kojoj se za nestručnost i nesavjesno liječenje i navodna četiri smrtna slučaja optužuje tamošnjeg kardiokirurga.

“Priča zlonamjerno upućena prema KBC-u”

Iz splitske bolnice su poručili da je priča koja se prošlog tjedna pojavila u medijima “zlonamjerno upućena prema KBC-u”, da je na svim djelatnicima bolnice da vrate povjerenje korisnika i da Splićani i potencijalni pacijenti u KBC-u Split mogu dobiti kvalitetnu kardiokiruršku skrb.

Po nalogu DORH-a policija provodi izvide zbog pisma. Već otprije policiji je prijavljen jedan smrtni slučaj s tog popisa. Nakon afere “MITO” na istom zavodu, u Split su poslani kolege iz Zagreba kao pomoć i nadzor. Postoje, tvrde oni i izvješća s primjedbama, javlja Dnevnik.hr.

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime