IN MEMORIAM Na današnji dan je preminula splitska pjevačica Đurđica Barlović

Na današnji dan je preminula jedna od najpopularnijih pjevačica bivše Jugoslavije, čije se pjesme i dan danas rado slušaju

Na današnji dan je preminula jedna od najpopularnijih pjevačica bivše Jugoslavije, čije se pjesme i dan danas rado slušaju, Đurđica Barlović.


Đurđica je rođena 1950. u Splitu, a od rane mladosti je pokazala zanimanje za glazbu. Prvi pjevački nastup imala je već s 13 godina na natjecanju “Djeca pjevaju”. Redovito je pjevala u programima Tribine mladih uz VIS “Batali”, no najveće uspjehe ostvaruje dolaskom u Nove fosile, grupu koja je nakon dolaska skladatelja Rajka Dujmića i  Đurđice postala jedna od najpopularnijih pop grupa na prostoru bivše Jugoslavije.

Široj javnosti postaju poznati nakon nastupa na Splitskom festivalu zabavne glazbe 1977. godine s pjesmom Zdenka Runjića “Diridonda”. Godine 1978. izdaju prvi LP Da te ne volim koji postaje pravi diskografski hit. Pjesme: “Da te ne volim”, “Neka vali gingolaju svoje barke”, “Sanjaj me”, “Nikog nema da mu kažem”, “Kaži mi, mama” … nezaustavljivo ih vode ka vrhu estradnog neba.

Godine 1982. Novi fosili objavljuju LP Za djecu i odrasle nakon kojeg Đurđica odlazi iz Novih fosila kako bi se posvetila privatnom životu. Na njeno mjesto dolazi Sanja Doležal, a dvije godine poslije Đurđica objavljuje svoj prvi samostalni album i nastavlja solo karijeru često nastupajući na festivalima.

Đurđica Barlović je umrla od posljedica akutnog infarkta srca, 26. kolovoza 1992. godine u 18 sati, na Internom odjelu bolnice u Zadru. Imala je samo 41. godinu.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0