Ovogodišnji studeni donio je obilne oborine, a samo je jučer u Splitu palo novih 50 litara kiše po kvadratnom metru. Obilne oborine pogoršale su stanje s opasnim pokosima uz more na splitskim Firulama, a jučer je odron kamenja tamo probio zaštitnu ogradu na šetnici u uvali Zenta, u pravcu Firula.

Pukom srećom nitko nije ozlijeđen. Iako je zaštitna mreža zadržala kamene gromade, dio opasnih stijena je ipak završio na šetnici.

Damir Ordulj, pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, jutros je obećao brzu reakciju i sanaciju odrona tijekom dana, pa smo otišli na Firule provjeriti kakvo je stanje na terenu.

Zatekli smo kamene gromade na šetnici na istom mjestu gdje su bile i jučer, nijedna nije uklonjena. Cijelo mjesto je ograđeno metalnom ogradom, a na jednom mjestu ograda je postavljena vrlo blizu moru pa je prolazak prilično otežan za bicikliste ili za nekoga tko pokuša tu proći kolicima za djecu.

Očito je da se radi o “prvoj pomoći” i da će se prava sanacija tek morati obaviti, a jučerašnji slučaj samo je novi dokaz koliko se ova situacija s odronima ne smije olako shvaćati.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime