I DALJE GORI Zračne snage gase Biokovo i Velebit, na Promini i vojska

Na terenu je angažirano i 48 pripadnika PP NOS Hrvatske kopnene vojske OS RH na području Promine i Drniša.

Zračne  snage  Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Oružanih snaga RH iz sastava 93. zrakoplovne baze Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane danas su započele djelovanja na gašenju požara na planinama Biokovo i Velebit te na krajnjem jugu Hrvatske.


Tako su na požarište Biokovo upućena dva kanadera i jedan Airtractor AT-802 dok na drugom požarištu Jablanac na Velebitu djeluju jedan kanader i dva Airtractora.

Foto: Marko Zelić

Na požarištu Karasovići uz granicu Hrvatske s Crnom Gorom upućen je Airtractor dok će letačka posada s helikopterom Mi-8 MTV prevoziti zemaljske snage i vatrogasnu opremu do ovog požarišta, priopćio je MORH.

Tijekom jučerašnjeg dana letačke posade s helikopterima Mi- MTV prevezle su do požarišta na Biokovu 98 vatrogasaca i 76 tona vatrogasne opreme i vode dok su zračne snage izbacile oko 450 vodenih bombi i ostvarile oko 70 sati naleta na požarištima.

Na terenu je angažirano i 48 pripadnika PP NOS Hrvatske kopnene vojske OS RH na području Promine i Drniša.

Od početka ovogodišnje protupožarne sezone (1. lipnja) zračne snage 93. zrakoplovne baze HRZ i PZO-a sudjelovale su u gašenju 270 požara (92 u Šibensko-kninskoj, 86 Splitsko-dalmatinskoj, 72 u Zadarskoj,13 u Dubrovačko-neretvanskoj, šest u Ličko-senjskoj i jedan u Istarskoj županiji).


Zračne snage PP NOS OS RH su u dosadašnjem dijelu protupožarne sezone ostvarile oko 2.370 sati naleta, pri čemu je izbačeno oko 69.500 tona vode te je prevezen 381 vatrogasac i pripadnik OS RH kao i 118 tone vatrogasne opreme i vode do požarišta.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0