Jedna velika želja stanovnika Žrnovnice i krajnjeg zapada Strožanca danas je uslišena! U rad je puštena javna rasvjeta na cesti na kojoj se ovih dana dovršava višemjesečna rekonstrukcija. Stanovnici istoka grada, ali i mnogobrojni putnici napatili su se godinama prolazeći ovom vrlo prometnom cestom koja je bila puna visokih uspornika, bez nogostupa i bez javne rasvjete.

Ova je godina donijela tako željenu rekonstrukciju, a stanovnici su imali puno strpljenja na potpuno razrovanoj cesti. Ipak, patnje vozača su gotove, cesta od Strožanca do Žrnovnice sve više nalikuje modernoj i primjereno opremljenoj prometnici 21. stoljeća.

Samo vozači i pješaci ovog područja znaju što im znači da se prvi put u povijesti upalila javna rasvjeta uz ovu cestu. Do rekonstrukcije pješaci su igrali pravi “ruski rulet” prolazeći zastarjelom i neosvijetljenom cestom bez nogostupa. Nisu bili rijetki slučajevi da su djeca stradavala u takvom prometnom okruženju.

“I bi svjetlo” – komentar je gradskog vijećnika Tonća Blaževića koji je prvi objavio fotografiju osvijetljene ceste. Do kraja mjeseca radovi će i službeno biti u cijelosti dovršeni.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime