Očekivano vijećnici Županijske skupštine najveće rasprave vode oko posljednje točke Dnevnog reda u kojoj oporba traži pokretanje postupka za razrješenjem predsjednika Županijske skupštine Petroslava Sapunara (HGS).

Danijel Kukoč iz SDP-a kazao je da je 25. svibnja 2020. godine od strane oporbenih vijećnika Županijske skupštine Splitsko-dalmatinske županije ponesen zahtjev za sazivanjem tematske sjednice na temu kronologije događaja i posljednice prodiranja virusa u dom za starije i nemoćne u Vukovarskoj ulici i rekao je da je on dostavljen predsjedniku Županijske skupštine Petroslavu Sapunaru.

-Također dana 8. lipnja 2020. godine predsjednik kluba vijećnika SDP-a poslao je predsjedniku skupštine podsjetnik na podneseni zahtjev. Prema Poslovniku o radu Županijske skupštine predsjednik je dužan sazvati sjednicu na obrazloženi zahtjev u roku od 15 dana od dana primitka toga zahtjeva. Dakle, zahtjev je podnijela jedna trećina vijećnika. Međutim na ovu temu nikad nije sazvana sjednica na ovu temu. Oglušio se na brojne javne pozive za sazivanje iste – upozorio je Kukoč.

Naglasio je da je zbog ovakvih poteza predsjednik nije dostojan obavljati ovako važnu funkcije u Splitsko-dalmatinskoj županiji.

-Svi potrebni materijali bili su pripremljeni već 26. svibnja 2020. godine čine se ponašanje predsjednika Sapunara još više kompromitira – napomenuo je te je nadodao:

-Jasno je da ovim potezima predsjednik ne poštiva poslovnik, zakon i propise. Skrećemo pažnju da gospodin Sapunar je čovjek koji predstavlja ovakvu skupštinu, želimo li svi skupa ovakvog čovjeka koji ne poštuje zakon još uvijek smatrati predsjednikom Županijske skupštine – kazao je postavljajući pitanje vijećnicima i javnosti.

– Ovim potezima uvelike se dovodi u sumnju u moralnu kompetenciju predsjednika skupštine. Očito je Sapunaru funkcija bitnija od poštivanja propisa – zaključio je.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime