Kroz oporbu smo proteklih godina kritizirali rad gradske uprave, ali smo i konstruktivno iznosili naše prijedloge i pokrenuli niz incijativa. Danas je na nama kao sudionicima ove gradske vlasti da krenemo u realizaciju što više naših prijedloga, stoga smo danas zadovoljni da je dio naših zalaganja našao mjesto u projekciji proračuna za 2018. godinu:

1. Nakon višegodišnjih traženja splitskog HSLS-a za jačim iskorakom u izgradnji važnih gradskih prometnica (Vukovarska, Bračka, Manđerova i Zagorski put), u projekciji ovog proračuna su predviđena sredstva za nastavak njihove izgradnje i to:
Za Vukovarsku ulicu 17,5 milijuna kuna
Za Manđerovu ulicu 25.100.000 kuna
Za Zagorski put 26 milijuna kuna
Izgradnjom dva kružna toka će se ozakoniti veliki potez Bračke ulice (između hotela Radisson i postaje prometne policije)

2. Na naš prijedlog ponovno je povećana kupnja knjiga za gradske knjižnice i to za 100%, odnosno sa dosadašnjih 200.000 kuna na 400.000 kn.

3. Također jedna od stvari na koje smo kroz oporbu apelirali; napokon se kreće u sagledavanje stvarnih troškova u tekućem komunalnom održavanju, te se preko instituta javne nabave očekuje veća konkurencija, a time i povoljnije cijene po pojedinim poslovima što će u konačnici rezultirati racionalizacijom troškova.

4. Nama jedna od najdražih stavki, a tiče se Parka mladeži (Turske kule). Nakon pokrenute akcije čišćenja, postavljanja oslikanih klupa zajedno s Umjetničkom školom, te predstavljanjem našeg idejnog projekta „Europski park mladih“, izuzetno nam je drago što su se naša višegodišnja zalaganja za ovaj zeleni pojas u centru Splita konačno našla u gradskom proračunu, koji je predvidio za sljedeću godinu 50.000 kn namijenjenih za početak postavljanja javne rasvjete. Vjerujemo da će početak ulaganja u ovaj park dodatno popularizirati ovu zelenu oazu i učiniti je novim dnevnim boravkom građana Splita, a na tome će HSLS Split i dalje nastaviti raditi.

Iz gore navedenih razloga i u dobroj vjeri, HSLS će podržati projekciju novog proračuna za 2018. godinu. Napominjemo kako nećemo podržati „Lex Šerif“ u Gradskom vijeću, kao što ga HSLS nije podržao ni u Hrvatskom Saboru. HSLS ne podržava narušavanje ravnoteže između lokalnih izvršnih i predstavničih tijela.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0