Bajamontuša, nekadašnja monumentalna fontana u Splitu koja se do 1947. godine nalazila na rivi ispred Prokurativa. Postavljena je kao spomenik dolasku pitke vode u Split.

Posljednjih dana vladajući su aktualizirali priču oko srušenog simbola Splita, tj. ‘Bajamontuše’, a sve su na društvenim mrežama komentirali članovi HSLS-a Split te su napisali sljedeće:

– Očito nam je blagajna puna, pa ćemo poput Zagreba graditi fontane, a to što dio Splita još uvijek nema vodu, kanalizaciju, normalne ceste – to ćemo ostaviti nekoj idućoj vlasti da se time bavi.

HSLS smatra da osim što se ta replika fontane iz 19. stoljeća više ne uklapa niti funkcionalno, niti estetski u širi prostor trga na kojem se planira izgradnja, još je bitnije da se cijeli postupak natječaja vodi potpuno netransparentno! Na stranici su Grada samo šture informacije, a jedino što sigurno znamo je da otvaranje natječaja NEĆE biti javno?!

Gradimo loše replike

Gradonačelniče, to nije ni “T” od uvođenja transparentnosti koju ste obećali prije mjesec dana po uzoru na Bjelovar.

Upravo zato HSLS Split je #PROTIV ovakvog netransparentnog trošenja novca iz gradske blagajne, pogotovo dok nisu rješena puno bitnija pitanja i za Split i njegove građane:

“Umjesto da gradimo loše replike i to u vremenima ekonomske krize, bolje da ta planirana sredstva za Bajamontušu uložite Gradonačelniče u još koje parking mjesto u gradu, novi vrtić ili probijanje Vukovarske, Manđerove, Bračke, Zagorskog puta… Od toga će građani barem imati neke koristi! – napisali su HSLS-ovci.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime