HSLS: Smanjiti prirez, zabraniti nova zapošljavanja u Banovini i provesti digitalizaciju

Uoči novog gradskog proračuna koji nam uskoro slijedi, splitski liberali su htjeli istaknuti ove pozitivne primjere iz Bjelovara, koje će zagovarati u Gradskom vijeću Splita


Čelnik splitskih liberala i splitski gradski vijećnik Tonći Blažević, održao je konferenciju za medije zajedno sa svojim mladim stranačkim kolegom Dariom Hrebakom, gradonačelnikom Bjelovara. Želja mu je, kaže Blažević, pokazati da postoje političari koji zaista ispunjavaju svoja predizborna obećanja i primjer su svim ostalim političarima koji obnašaju vlast u Hrvatskoj, pa tako i u gradu Splitu.


Inače, Dario Hrebak je u Bjelovaru na lokalnim izborima pobijedio i HDZ i SDP, a od početka svog mandata privukao je pažnju nizom poteza – od tax free modela (ukidanja nameta) za investitore kojim danas ima 500 zaposlenih više u gradu nego u istom razdoblju lani, zabranom zapošljavanja čime je uštedio preko 1,5 milijuna kn u godini dana, ali i stimulacijom zaposlenih koji rade bolje i više. Projektom će Bjelovar do sredine 2019. biti prvi potpuno digitalizirani grad u Hrvatskoj, odnosno, grad bez papira. Također, ukinuo je socijalnu pomoć za radno sposobne osobe koji se nisu odazvali na javne radove, te pozicionirao Bjelovar na 4. mjesto po izvlačenju europskih fondova is s gotovo 50 milijuna kuna.

Na tragu toga i uoči novog gradskog proračuna koji nam uskoro slijedi, splitski liberali su htjeli istaknuti ove pozitivne primjere iz Bjelovara, koje će zagovarati u Gradskom vijeću Splita.

– Za početak smanjivanje gradskog prireza, zabranu novih zapošljavanja u Banovini, potpunu digitalizaciju javne uprave i još snažnije povlačenje europskih sredstava – na tome ćemo inzistirati – rekao je čelnik splitskih liberala Tonći Blažević.

– Svi mi kažu da liberalna politika ne može uspjeti ili da gradonačelnik orijentiran na gospodarstvo ne može uspjeti. I dok neki drugi o liberalizmu samo pričaju, mi imamo živi primjer iz prakse!

Unatoč tome i činjenici da smo već u prvoj godini mandata ispunili 80% onoga što smo obećali u predizbornoj kampanji, zbog nekih poteza mi govore da ću izgubiti sljedeće izbore. Pa što? Nama u Hrvatskoj treba netko tko će konačno podvući crtu i reći „ovako više ne može“ te provesti reforme i uvesti reda. Beskompromisno, pod cijenu gubitka idućih izbora! Možda dolazi vrijeme da sudimo jedni druge po djelima, potezima i ponašanjima, a ne ispraznim etiketama i deklaracijama – zaključio je Hrebak.Najbolji dokaz da Hrebak ozbiljno misli je i njegova najnovija ideja o softveru kojim će Bjelovar građanima omogućiti uvid u sve gradske račune:

– Građani će u svakom trenutku moći vidjeti koliko grad i na što troši. Imati će uvid u sve račune i transakcije, moći će vidjeti kupuje li se po tržišnim cijenama, koliko se troši na kave, koliko na građevinske radove, koliko na projekte. Čistih ruku pred građanima, čime Bjelovar postaje najtransparentniji grad, grad iz kojeg kreće prava borba protiv korupcije. E sad zamislite to u Splitu – kazao je Hrebak– Što se HSLS-a tiče, moram jasno reći, pripadam novoj generaciji političara i isto sam tako kritičan prema vremenima kada je HSLS bio nedosljedan, usmjeren na fotelje, ali danas to nije takva stranka. Da je takva, ne bih više bio član HSLS-a. Zaista, u politici je teško ostati vjerodostojan, ali građani to najviše cijene. Zato smatram da postoji prostor za jedan novi HSLS i to želim pokazati na primjeru mog Bjelovara. Sebe smatram liberalom i meni kao biraču takva opcija nedostaje. Zato sam se spreman uhvatiti u koštac s problemima i postati predsjednik hrvatskih liberala – zaključio je Dario Hrebak.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime