Splitski HSLS-ovci su se zapitali što Grad Split čini za spas svojih poduzetnika.

– Obzirom da nam dolaze sve hladniji dani, a mjere koje najavljuje nacionalni Stožer civilne zaštite nikako ne idu na ruku ugostiteljima, neke od njih izazivaju čak i podsmjeh građana, apeliramo na gradsku vlast da slijedi primjer grada Bjelovara koji je poduzeo konkretne mjere za očuvanje radnih mjesta! – poručuju.

Kažu da nam je potreban ‘restart’ države, koji nije povratak na staro, nego prilika da sada promijenimo ono što ne funkcionira i koči razvoj, ali i očuvanje radnih mjesta. Traže hitno ukidanje poreza na potrošnju, 50-postotno smanjenje naknada za korištenje javne površine do proljeća 2021. (uz kontinuirano praćenje) te sufinanciranje grijalica za vanjske terase.

– Ove mjere nisu čudotvorne, ali će mnogima omogučiti da lakše prežive ovu zimu, a vjerujemo da bi i sami ugostitelji na ovakve mjere uzvratili boljom ponudom i manjim cijenama prema svojim gostima. Nemojmo zaboraviti, Split je grad koji danas dobrim dijelom živi od ugostiteljstva i zato sve te ljude nikako ne smijemo ostaviti na cjedilu, kao u prošloj krizi! Na idućoj sjednici Gradskog vijeća ćemo uputiti i službeno ovaj prijedlog – rekli su iz HSLS-a.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime