Prije nekoliko dana ministar zdravstva Milan Kujundžić u Dubrovniku je izjavio da je u tri godine učinjeno za ljudske resurse u zdravstvu više nego ikad prije. Ova izjava, s velikom dozom crnog humora, izazvala je reakciju Hrvatske liječničke komore čije priopćenje prenosimo u cijelosti:

“Zaista nam, niti uz najbolju volju, nije jasno na koje je konkretne mjere za poboljšanje položaja liječnika mislio ministar Milan Kujundžić kad je nedavno prilikom otvaranja Objedinjenog bolničkog hitnog prijema u Dubrovniku izjavio da je u tri godine učinjeno za ljudske resurse u zdravstvu više nego ikad prije.
Na što konkretno misli ministar? Misli li na nastavak nepravilnog obračuna prekovremenih sati kojim se zakidaju liječnici?
Misli li ministar na svoje pritiske na pravosuđe u tužbama liječnika za te iste prekovremene sate?
Ili misli možda na to da je liječnicima i dalje onemogućeno reprezentativno sudjelovanje u kolektivnim pregovorima o njihovim plaćama i pravima?
Možda ministar misli na zadržavanje tzv. robovlasničkih ugovora za specijalizante?
Ili misli na nejasno uređen rad liječnika odmah nakon fakulteta umjesto ukinutog pripravničkog staža?
I na kraju misli li na parafiranje povišice za zaposlene u zdravstvu, da bi nakon toga pristao na neprihvaćanje potpisanog?
Istinski nas zanima odgovor na pitanje: Što ste, gospodine ministre, konkretno učinili za poboljšanje položaja i statusa liječnika u svom mandatu?
Do tada i dalje čekamo vidjeti konkretna djela.
Acta, non verba!”