Jedna od točaka dnevnog reda na sjednici Gradskog odbora splitskog SDP-a koja će se održati u nedjelju u 18 sati na Spinutu je i odluka o eventualnim stegovnim mjerama protiv dugogodišnjeg člana SDP-a te vijećnika Gradskog kotara Pujanke Tomislava Bogovića.

Stegovni postupak je pokrenut još na sjednici 19. siječnja, a službeno je problem bio u Bogovićevoj objavi na društvenoj mreži od 10. siječnja zbog čega je “pokrenut stegovni postupak zbog osnovane sumnje da je počinio nečasno djelo i grube postupke kojima je naštetio ugledu stranke”.

“S obzirom na to da su parlamentarni izbori raspisani za 5. srpnja, kultura političke komunikacije mi ne dopušta davati izjave o stegovnom postupku dok se to pitanje ne raspravi unutarstranački.” – kazao nam je Bogović. Jednako je suzdržan bio i predsjednik splitskog SDP-a Goran Kotur, kratko nam prokomentiravši da će se o “unutarstranačkim stvarima raspraviti unutar SDP-a”.

Međutim, svi su izgledi da će Bogović biti isključen iz partije! Takav rasplet je prema svim našim sugovornicima dobro upućenim u situaciju unutar SDP-a, ali i s osobama uključenim u ovu “aferu”, više nego izgledan. Teoretski, stegovni postupak može završiti od opomene, preko suspenzije (maksimalno dvije godine) do isključenja.
Sve ovisi o “težini” nedjela, odnosno o volji “okrivljenog” da promijeni stavove…

Prema našim informacijama, niti će Bogović promijeniti stavove niti će se ispričati, a s druge strane iz partije mu nisu dobro prihvatili nastavak “verbalne” kanonade prije, ali i nakon formalnog razloga za pokretanje stegovnog postupka. Službeno je u pitanju bio njegov status na “fejsu” kojim je prozvao kolege iz stranke za političku trgovinu, da su na šest mjeseci prestali kritizirati gradsku vlast te koaliciju sa Željkom Kerumom kako bi im se prihvatio amandman za izgradnju cageballa na Blatinama…Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime