HNS PREDSTAVIO LISTU X. IZBORNE JEDINICE “Dalmacija se voli radon, jaka Dalmacija je uspješna Hrvatska“

"Dalmacija ima golem potencijal u svojoj Zagori, obali, otocima, a često je koče neriješene razine nadležnosti u odlučivanju o gospodarenju, primjerice, pomorskim dobrom"

Valentin Dujmović, nositelj liste Hrvatske narodne stranke u X. Izbornoj jedinici na predstojećim parlamentarnim izborima iznio je ključne teme koje će zastupati u kampanji na konferenciji za medije održanoj u splitskoj podružnici HNS-a: „Infrastrukturni projekti vodovoda i odvodnje i prometna povezanost moraju konačno donijeti veći životni standard na jug zemlje“, istaknuo je dodavši kako je upravo to preduvjet za turistički i gospodarski razvoj u smjeru kvalitetnog turizma i poslovnog uzleta Dalmacije. Dujmović je istaknuo i povijest i tradiciju Dalmacije koji leže u svakoj kamenoj kući koje moraju postati naš brend.


„Dalmacija ima golem potencijal u svojoj Zagori, obali, otocima, a često je koče neriješene razine nadležnosti u odlučivanju o gospodarenju, primjerice, pomorskim dobrom, imovinsko -pravni problemi te nemogućnost vlasnika nekretnina za investicije u svoju imovinu“, kazao je Tonči Božanić, jedan od kandidata na listi HNS-a. Božanić je istaknuo i potencijal poljoprivrede i ribarstva koji daju komparativnu prednost Dalmaciji, a po uzoru na mediteranske zemlje EU kojima možemo biti uz bok: „omogućiti pravni i projektni okvir za udruživanje malih proizvođača koji neće imati administrativnih briga i cijelu svoju energiju mogu usmjeriti na proizvodnju vrhunskog proizvoda za naš stol i stol naših gostiju“, zaključio je.

Kao novo lice Splita, predstavljen je Tomislav Andrijolić koji želi staviti naglasak na rasterećenje administracije na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini i približiti politiku građanima na način da se proračuni otvore građanima i da ih se uključi u odlučivanje o tome kako će se i na što trošiti javni novac.

I splitska gradska vijećnica Mirna Kovačić, također je na listi za Sabor kako bi svoje dosadašnje uspjehe na lokalnoj razini prenijela na nacionalnu: odgoj i obrazovanje dostupni svima, izjednačavanje standarda u vrtićima i osnovnim školama na razini cijele Hrvatske.


Ovom prilikom se predstavila i Vedrana Jović Puljiz, pravnica iz Imotskoga, koja predstavlja demografski uništenu imotsku krajinu, a koju ona svojim radom i zalaganjem želi promijeniti na bolje: „osjećam odgovornost prema našoj djeci da sudjelujem u stvaranju okvira koji će omogućiti mladim obiteljima poput moje da ne bježe iz svojih domova“.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime