HNS neće u koaliciju s HDZ-om, Vrdoljak podnio ostavku!

Omjer glasova na Predsjedništvu stranke bio je 5:4 za koaliciju, no Vrdoljak nije htio lomiti stranku

Ivan Vrdoljak i Predsjedništvo HNS-a odlučili su da neće ići u koaliciju s HDZ-om, a šef HNS-a podnio je ostavku na sve funkcije u stranci. ‘Nakon duge rasprave na Predsjedništvu, bilo je apsolutno vidljivo da će se stranka podijeliti i ja to nisam želio dozvoliti. Odlučio sam da predložim Predsjedništvu da ne ide u vladu s HDZ-om i da podnosim ostavku na sve političke funkcije. Imao sam iskrene namjere izvući Hrvatsku iz političkih rovova, ali odluka da se dijeli stranka – nema cijenu koju bih dozvolio. To je bilo moje dijete i ja se povlačim sa svih političkih funkcija’, rekao je Vrdoljak nakon sedmosatne sjednice Predsjedništva stranke, ponovivši da HNS ne ulazi u Vladu Republike Hrvatske, piše tportal.

Dok je trajala maratonska sjednica Predsjedništva, spekuliralo se da će HNS i HDZ stvoriti manjinsku Vladu, što bi značilo da HNS-ovi članovi ne bi ušli u Vladu kao ministri, no podržavali bi Vladu Andreja Plenkovića iz Sabora. Na sjednici se raspravljalo o izbornim rezultatima i potencijalnoj koaliciji s HDZ-om, a Vrdoljak je navodno imao većinu koja je bila spremna koalirati s HDZ-om, no nije uspio slomiti cijelo Predsjedništvo.


Kao što je tportal pisao prije nekoliko dana, Vrdoljak i njemu skloni članovi Predsjedništva stvar nisu željeli lomiti preko koljena jer je u pitanju bilo upravo jedinstvo stranke, pa stoga nije ni čudno da se pojavila informacija kako se na sjednici Predsjedništva počela spominjati i mogućnost manjinske Vlade. Pitanje je, međutim, bi li se premijer Plenković uopće upustio u takav rizik, jer bi HNS u tom slučaju u svakom trenutku mogao povući svoju podršku Vladinim projektima.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0