Na prijedlog Hrvatske narodne stranke Grad Split po prvi puta otvara natječaj za dodjelu bespovratnih financijskih sredstava za potporu kreativnim industrijama.

– HNS i na nacionalnoj i na lokalnoj razini ulaže velike napore za poticanje razvoja ovog gospodarskog sektora, a ovo je rezultat amandmana koji su HNS-ovi gradski vijećnici Goran Kovačević i Mirna Kovačić uložili na proračun – poručili su iz HNS-a.

Natječaj se otvara danas, u srijedu, a radi se o idealnoj prilici za sve iz brzorastućeg kreativnog sektora da iskoriste gradske poticaje za unaprjeđenje vlastitog poslovanja.

Potpore se dodjeljuju za: uređenje poslovnog prostora smještenog na području grada Splita, nabavu strojeva, alata, informatičke opreme i poslovnog softvera, jačanje poslovnih kapaciteta kroz stručno usavršavanje, promidžbene aktivnosti te troškove vanjskih stručnjaka i usluga.

– Ovi poticaji od iznimne su važnosti kako bi se potaknule kreativne industrije u Splitu. Uvjereni smo kako Split upravo u tom sektoru ima budućnost u smislu razvoja gospodarstva i otvaranja novih radnih mjesta. Ovim poticajima HNS je realizirao svoj program za poticanje kreativnih industrija te pozivamo sve ljude da iskoriste priliku i jave se na natječaj – istaknuo je Goran Kovačević, predsjednik splitskog HNS-a.

Grad Split ukupno je predvidio 300.000 kuna za poticanje kreativne industrije, a jedan poduzetnik može podnijeti samo jednu prijavu za jednu ili više namjena, a sredstva potpore se odobravaju za 80% prihvatljivih troškova, a najviše do 30.000,00 kuna.

– HNS će i nadalje nastaviti s aktivnostima podizanja svijesti o važnosti kreativnih industrija u gospodarstvu te raditi na nastavku financijskoga poticanja i u sljedećem proračunu Grada – dodao je Goran Kovačević.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime