U četvrtak oko 16:02 sati je zaprimljena dojava o životno ugroženom roniocu u splitskom akvatoriju, ispred Šolte, priopćili su iz Ministarstva mora, prometa i infrastrukture.

Unesrećeni je ronio s bocama u organiziranoj ronilačkoj turi, a stradao je, najvjerojatnije, zbog nepropisno obavljene dekompresije prilikom izrona

Službenici MRCC Rijeka u komunikaciji s kolegama stradalog ronioca naložili su da stradaloga ukrcaju na ronilački gumenjak i hitno krenu prema Splitu, odnosno, ususret brodici LI Milna, čiji službenici su ih presreli, prekrcali stradalog ronioca te nastavili hitan medicinski prijevoz u splitsku gradsku luku, gdje su ga predali djelatnicima Hitne medicinske pomoći.

Stradali ronilac, D.P. (rođen 1995. godine), državljanin je Kraljevine Švedske i do daljnjega će biti zadržan u bolničkom liječenju. Službenici Lučke kapetanije Split i Lučke ispostave Milna u okviru očevida o uzrocima ove ronilačke nesreće obavili su razgovore sa ostalim roniocima, a nakon oporavka slijedi razgovor sa spašenim švedskim roniocem.