HGSS Orebić u akciji spašavanja: Strankinja slomila nogu planinareći

Na teren se žurno uputilo sedam članova orebićke stanice HGSS-a

HGSS Stanica Orebić je izvjestila da je u nedjelju 25.lipnja, u 9:21, na dežurni telefon zaprimljena dojava da je na sjevernoj strani Sv.Ilije, iznad mjesta Duba, planinarka pri silasku s brda pala i ozljedila nogu.


Na teren se žurno uputilo sedam članova orebićke stanice koji su do ozlijeđene strane državljanke stigli u 10:30. Pregledom je potvrđena sumnja u prijelom gležnja, pružena joj je prva pomoć, noga je imobilizirana te se krenulo s transportom. Prvi dio puta ozlijeđena planinarka je transportirana u UT nosiljci, potom terenskim vozilom teško prohodnim makadamom, te je predana na daljnju skrb djelatnicima HMP Janjina.

Iz HGSS Stanice Orebić ponovno naglašavaju važnost prevencije sličnih događaja kroz informiranost turista i planinara o načinu kretanja i ponašanja u neurbanom području te o važnosti broja 112 i broja dežurnog telefona HGSS-a.

Ovog puta je službe nazvao partner unesrećene koji je kod sebe imao planinarsko-turistički zemljovid “Pelješac – Sv.Ilija”, te letak sa svim potrebnim informacijama.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0