HGK PROMOVIRA HRVATSKU KVALITETU I IZVORNOST Prva promotivna akcija “Darujmo hrvatsko” u Splitu

Akcijom Darujmo hrvatsko HGK – Županijska komora Split i na ovaj način promovira hrvatsku kvalitetu i izvornost, poziva tvrtke na brendiranje kvalitetnih i izvornih proizvoda i usluga te potrošače da pri kupovini prednost daju proizvodima s oznakama koje jamče najvišu, domaću kvalitetu.


25. studenoga, točno mjesec dana prije Božića, Hrvatska gospodarska komora u Splitu je otvorila svoja vrata i cjelodnevnom promotivnom akcijom Darujmo hrvatsko pozvala na kupovinu i darivanje kvalitetnih hrvatskih proizvoda.


– Akciju smo organizirali kako bismo u ovo predblagdansko vrijeme osvijestili o važnosti kupovanja hrvatskih proizvoda te pozvali građane i tvrtke da za poklone odaberu izvorne i kvalitetne hrvatske proizvode. Na taj način želimo istovremeno promovirati vrijednost i značaj ovih proizvoda za hrvatsko gospodarstvo te omogućiti kupovinu originalnog poklona za predstojeće blagdane” rekao je prvi čovjek HGK – Županijske komore Split Joze Tomaš.

Prvoj akciji Darujmo hrvatsko u Splitu podršku je dala i potpredsjednica HGK, Mirjana Čagalj. ‘

– Ova akcija se naslanja na našu najpoznatiju nacionalnu akciju Kupujmo hrvatsko te se nadamo da će i ona postati tradicionalna, odnosno da će je građani prepoznati i podržati te da će se u svakoj božićnoj košarici naći hrvatski proizvodi, nosioci znakova kvalitete HGK, – rekla je Mirjana Čagalj.

U prvoj akciji Darujmo hrvatsko u Splitu svojim proizvodima, ali i uslugama sudjeluje više od dvadeset tvrtki, kako nosioca znakova kvalitete Hrvatske gospodarske komore tako i onih koji su u postupku dobivanja navedenih znakova, i to: Podravka d.d., Franck d.d., Kraš d.d., Dukat d.d., Gavrilović d.o.o., Cromaris d.d., Hvar Hills d.o.o., Iločki podrumi d.d., Blato 1902 d.d., Poljoprivredna zadruga Marina, Bilaja d.o.o., Galeb d.d., Genin d.o.o., Kotka d.d., Enigma Stars d.o.o., Bernarda d.o.o., Učilište Jantar, Potestas d.o.o., Include d.o.o., DTD d.o.o. i Nuša d.o.o.

Znakove kvalitete ”Izvorno hrvatsko” i ”Hrvatska kvaliteta” Hrvatska gospodarska komora dodjeljuje natprosječno kvalitetnim proizvodima i uslugama proizvedenima na području RH te oni predstavljaju kako priznanje proizvođačima tako i jamstvo potrošačima da je riječ o proizvodima koji zadovoljavaju najviše zahtjeve kvalitete.

U Hrvatskoj su 142  tvrtke korisnice znakova kvalitete HGK za svojih ukupno 226 proizvoda, dok je na razini Splitsko-dalmatinske županije 11 tvrtki i 16 proizvoda/usluga nosioca znakova. U suradnji s Ministarstvom gospodarstva, poduzetništva i obrta HGK je osigurala bespovratna sredstva za mikro, mala i srednja poduzeća za brendiranje njihovih proizvoda i usluga znakovima kvalitete HGK, a poziv je otvoren sve do 29. lipnja 2020.

Akcijom Darujmo hrvatsko HGK – Županijska komora Split i na ovaj način promovira hrvatsku kvalitetu i izvornost, poziva tvrtke na brendiranje kvalitetnih i izvornih proizvoda i usluga te potrošače da pri kupovini prednost daju proizvodima s oznakama koje jamče najvišu, domaću kvalitetu.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime