HDZ-ovi kandidati Željko Burić i Goran Pauk na čelu Šibenika i Šibensko-kninske županije

Novoizabrani župan Pauk svoj treći mandat osvojio je s najuvjerljivijim rezultatom dosad

Željko Burić (HDZ) osvojio je drugi mandat gradonačelnika Šibenika u drugom krugu lokalnih izbora, dok je Goran Pauk (HDZ) po treći puta izabran za Šibensko-kninskog župana.


Burić je osvojio 69,78 posto glasova birača, a njegov protukandidat Josip Živković (SDP, HSS, HSU) 27,06 posto glasova birača. Župan Goran Pauk osvojio je ukupno 66,53 posto glasova, dok je Franko Vidović, kandidat za župana koalicije SDP, HSS, HNS HSU osvojio 29,55 posto.

Nakon uvjerljive pobjede gradonačelnik Željko Burić, župan Goran Pauk i šef županijskog HDZ-a Nediljko Dujić obratili su se članovima i simpatizerima u stožeru HDZ-a u Šibeniku. Dujić je još jednom ponovio kako je ovo najbolji rezultat stranke ikad na lokalnim izborima, ali da sve to skupa znači veliku odgovornost prema građanima. Dujić je naglasio da nikad dosad HDZ nije imao dva puta Šibenik te da je ovo velika pobjeda.

“Hvala svima, a u prvom redu prijateljicama i prijateljima, a prijateljstvo u političkim krugovima znači snagu. To se pokazalo u prvom i drugom krugu, a nastavimo li ovako neke stranke će se morati ugasiti jer više neće imati motiva za rad”, kazao je Burić.

Novoizabrani župan Pauk svoj treći mandat osvojio je s najuvjerljivijim rezultatom dosad.

“Velika zahvala svima koji ste glavni stranački pokretači, pobjeda je ogromna, meni u trećem mandatu, dosad najveća. Osjećam ogromno samozadovoljstvo, ali protkano osjećajem da pobjedu nismo ostvarili na nekim kulama od karata već na temelju svega onoga što smo radili i ostvarili. Birači su nam dali potporu i svima zahvaljujem, ali i onima koji nam nisu dali glas poručujem da ćemo o njima brinuti“ kazao je Pauk.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0