HDZ-ova Zajednica žena “Katarina Zrinski” Grada Splita i Splitsko-dalmatinske županije uputila je priopćenje za javnost. Priopćenje, koje je naslovljeno “Pravo djeteta je iznad svih interesa”, prenosimo u cijelosti:

“U duhu promicanja hrvatskih nacionalnih interesa, tradicionalnih, demokršćanskih i univerzalnih humanističkih vrijednosti, dajemo potpunu podršku Vladi Republike Hrvatske na čelu s predsjednikom Andrejom Plenkovićem u postupku predlaganja Zakona o udomiteljstvu, koji je prihvaćen u Vladi Republike Hrvatske, koji ne dopušta životnim partnerima i neformalnim životnim partnerima udomljavanje djece.

Brak je Obiteljskim zakonom uređena životna zajednica žene i muškarca.
Eksperimentirati s djecom i posljedicama njihovog odgoja u istospolnoj zajednici je nedopustivo i apsolutno neprihvatljivo. Znanost je dokazala kako djeca uče po modelu, koji bi u ovom slučaju bio protunaravan. Pozivati se na ljudska prava odraslih, a pri tom zanemarivati prava djece za nas nisu niti će ikad biti prihvatljiva. Prava djece moraju uvijek biti u fokusu svih nas, posebno onih koji donose odluke koje mogu imati nepovoljne posljedice na njihov psihofizički razvoj. Stoga, naša je obveza poštovati načelo prvenstvene zaštite dobrobiti i prava djeteta kao najranjivijeg dijela našeg društva.

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Zajednica žena ‘Katarina Zrinski’ Grada Splita
Predsjednica
Marija Čizmić

HRVATSKA DEMOKRATSKA ZAJEDNICA
Zajednica žena ‘Katarina Zrinski’
Splitsko-dalmatinske županije
Predsjednica
Danica Baričević”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime