Gužve diljem Hrvatske, promet pojačan prema marijanskim svetištima, posebice u Sinju

Promet je pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, u priobalju te na prilazima marijanskim svetištima.

Iz HAK-asu izvijestili o gužvama na prometnicama diljem Hrvatske. Velike su gužve put marijanskih svetišta, evo gdje točno.


Pred graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija stvorila se kolona duga 2 km koja se dijelom proteže i na Istarski ipsilon.

Promet je pojačan na cestama u smjeru mora i unutrašnjosti, u priobalju te na prilazima marijanskim svetištima. Na naplatnim postajama Lučko u oba smjera nema dužih čekanja.
Na prilaznim cestama marijanskih svetišta posebice u Sinju, Krasnom, na Trsatu u Rijeci, u Aljmašu i Mariji Bistrici očekuje se veći broj hodočasnika, posebice pješaka i biciklista pa ostale sudionike u prometu pozivamo na pojačan oprez.
U povodu blagdana Velike Gospe, zabrane prometa za teretna vozila najveće dopuštene mase iznad 7,5 t na pojedinim cestama u Istri i priobalju bit će u utorak, 15. kolovoza, od 14 do 23 sata. Zabrane nema na autocestama niti na DC1 (dijelom Lička magistrala).
Tijekom dana očekujemo pojačan promet na važnijim cestovnim pravcima u smjeru mora i unutrašnjosti, duž Jadranske magistrale (DC8), na prilazima turističkim središtima duž obale, u trajektnim lukama i pristaništima te na pojedinim graničnim prijelazima posebice sa Slovenijom i BiH. U vremenu povećane gustoće prometa mogući su povremeni zastoji i vožnje u kolonama. Vozačima savjetujemo da prilagode brzinu, način vožnje uvjetima na cestama te da održavaju sigurnosni razmak između vozila.
 
15. kolovoza povodom blagdana Velike Gospe u Vukovini će biti zatvorena državna cesta DC30 od 10:00 do 14:00, te Školska ulica (ŽC3279) od 07:00 do 19:00.
15. kolovoza od 05:00 do 16.kolovoza u 05:00, povodom blagdana Velike Gospe u naselju Kloštar Ivanić bit će zatvoren Trg Svetog Ivana, dio Zagrebačke ulice, Ulica Kralja Tomislava, Ulica Svete Marije i Školska ulica.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0