Nakon što je zid u Ulici Bruna Bušića u Splitu, kao i nekoliko tamošnjih oglasnih plakata išarano grafitima različitih uvredljivih sadržaja, o čemu smo jutros javili, oni su uklonjeni.
Podsjetimo, na plakat koji reklamira nagrađivani hrvatski film “Dnevnik Diane Budisavljević” ispisano je stilizirano slovo “U”, uz dodatak “Mi Hrvati” ispod plakata.

Na susjednom plakatu koji reklamira tvrtku A1 istu je poistovjećeno s muškim spolovilom, no na istom plakatu napisan je i grafit koji poziva na mržnju i nacionalnu netrpeljivost “Srbe na vrbe”.

Sudeći po rukopisu, isti autor napisao je i grafite posvete policiji i novinarima. Tako je policiji upućena uvredljiva poruka “1312”, što je istoznačnica skraćenice ACAB, a napisano je i “Smrt pandurima”. Točka na i je poruka novinarima koje je ovaj autor usporedio s crvima.

– Odmah po dojavi, izašli smo i mi na teren, zvali smo Komunalno redarstvo, te od njih dobili povratnu informaciju da su grafiti uklonjeni – kazala nam je Ana Čepić, glasnogovornica Policijske uprave splitsko-dalmtinske, te istaknula:

– Mi poduzimamo ovo što je u našoj nadležnosti, i tragamo za počiniteljem.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime