GRADU PRIJETI BLOKADA Split ima 15 dana da liječniku isplati 150 milijuna kuna

Knežević i ostali tužitelji predali su početkom srpnja tri ovršna prijedloga za naplatu spora koji s kamatama teži 150 milijuna kuna


Nakon što su u srpnju propali pregovori između gradskih čelnika i dr. Kneževića te ostalih vlasnika zemljišta, oni su pokrenuli ovrhu gradskog računa.


Ovom presudom Grad Split ima 15 dana da ispuni svoju obavezu. Izglednije je međutim da će žalbom – na koju imaju pravo, a koja odgađa izvršenje – kupiti nešto vremena…

U slučaju da se Grad ne žali i ne ispuni obavezu u zadanom roku, ovrha ide na FINA-u koja će skinuti milijune s gradskog računa.

Nakon neuspjelih pregovora s Gradom Splitom, Knežević i ostali tužitelji predali su početkom srpnja tri ovršna prijedloga za naplatu spora koji s kamatama teži 150 milijuna kuna.

Komentar smo potražili u Gradu Splitu.“Naš pravni tim je spreman da pravovremeno izjavi sve zakonom dopuštene pravne lijekove za koje vjerujemo da će učinkovito spriječiti negativne posljedice na funkcioniranje grada” – kratko su nam odgovorili.

Suvlasnik najvećeg dijela parcele

Dr. Knežević je inače liječnik, specijalist za unutarnje bolesti i dugi je niz godina radio u splitskom KBC-u, na Klinici za unutarnje bolesti. On je suvlasnik i najvećeg dijela parcela na TTTS-u povezanih s ovim slučajem, ukupne površine oko 65.000 metara četvornih.

U travnju ove godine drugostupanjski Županijski sud u Zagrebu gotovo u potpunosti je potvrdio presudu prvostupanjskog Općinskog suda u Splitu, po kojoj bi mu građani Splita morali platiti gotovo 150 milijuna kuna. Dođe li do ovrhe Grad Split mogao bi završiti u blokadi, piše index

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

2 KOMENTARI

  1. U zadnjoj godini mandata jadnonačelnika (ratnog profitera) Keruma ,Gradsko vijeće donosi jednoglasnu odluku da se grad uknjiži na nerazvratne ceste na TTTS-u . Jadnonačelnik Kerum ne uknjižuje grad na te ceste ( ne sprovodi odluku do kraja) ! Nakon toga se srbin Knežević kao vlasnik parcela po terminalu uknjižuje na te ceste ! Pitanje ; koliko će love po dogovoru njih dvojice dobit ratni profiter Kerum od srbina Kneževića za neuknjiženje grada i obavjest ovome da se on uknjiži prije grada , kad na grad legne ovrha ???????????

  2. a inače ovo je racku Kneževićevo jer je “stečeno” za sitne novce u ratnoprofiterskoj pretvorbi devedesetih na zamlji oduzetoj u komunizmu od lokalnih,domačih težaka koji nisu za to dobili ni lipe

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime