Gradonačelnik Krstulović Opara uputio božićnu čestitku Splićanima

Jutros je na Prokurativama odžana tradicionalna podjela porcija bakalara na kojoj je sudjelovao i gradonačelnik Splita

Jutros je na Prokurativama održana tradicionalna podjela porcija bakalara, manifestacija “Splitu s ljubavlju” koju su prije 12 godina pokrenuli pokojni gradonačelnik Zvonimir Puljić i nedavno preminuli kuhar Miro Bogdanović.


U manje od sat vremena podijeljeno je pet tisuća porcija bakalara, a u akciji je sudjelovao i gradonačelnik Splita Andro Krstulović Opara.

– Ova krasna inicijativa pokojnog Mira Bogdanovića se razvila na valu dobrote po cijeloj Dalmaciji, a vidim i po Hrvatskoj. Za mene je osobno ovo jedan lijepi i emotivni događaj. Vidio sam zadovoljstvo kod ljudi kojima nije lako i kojima će ovo biti prvi topli obrok nakon dugo vremena. – kazao je Krstulović Opara.

Na pripremi bakalara je radilo oko 30 vrijednih kuhara, a gradonačelnik je iskoristio ovu priliku da im zahvali na požrtvovnosti i ljubavi koju su pokazali za svoje sugrađane.

– Zahvaljujem se svim vrijednim ljudima koji su uz bakalar, krumpire, sol, maslinovo ulje i kapulu, unijeli najvažniji sastojak, a to je dobrota, entuzijazam i veliko zalaganje da pomognu onima kojima je pomoć potrebna. – poručio je.

Za kraj je uputio blagdansku čestitku Splićanima.– Od srca svima želim čestit Božić i puno zdravlja, veselja i sreće u 2018. godini. Da nam bude bolje u našem najljepšem gradu. – poručio je Krstulović Opara sugrađanima.

Gradonačelnik će danas s obitelji tradicionalno pohoditi prvu ponoćku na Marjanu u crkvi Gospe od Betlema, a zatim će u obiteljskoj atmosferi provesti ostatak dana.[fbvideo link=”https://www.facebook.com/dalmacijadanas/videos/393395927748349/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0