Gradonačelnik Knina: “Ne vidim razloga zašto se ne bih poklonio srpskim žrtvama”

"U ovom trenutku ovdje živi oko 30 posto građana srpske nacionalnosti"

Gradonačelnik Knina dr. Marko Jelić gostovao je u Novom danu N1 televizije. U intervjuu za ovu televiziju osvrnuo se na proslavu Oluje, komentirao je i izostanak koncerta Marka Perkovića Thompsona ove godine te demografsku strukturu grada.


– Ja sam unutar Vladnog odbora za proslavu, imao sam sve potrebne informacije, uvažavale su se naše informacije, ovdje nije bilo nikakvog politikanstva u smislu izbjegavanja naroda. Tvrđava je mjesto s koje je prvi predsjednik Tuđman podigao zastavu u 9:45 sati i održao nam svima govor. Nepotrebno je oko tog raditi scenu. – kazao je o organizaciji proslave Oluje.

Osvrnuo se i na nastupe Thompsona.

– Već sam dao izjave, ne bih želio o tome raspravljati. U Knin je dobrodošao svatko, pa i Marko Perković. U ovom nema nikakve političke pozadine, i on je sam rekao da ima jednu drugu dinamiku koncerata. Ovdje će ove godine nastupati Prljavo kazalište, kultni hrvatski bend. – rekao je Jelić.

Na kraju se osvrnuo i na građane srpske nacionalnosti kojih u Kninu ima 30 posto.

– U ovom trenutku ovdje živi oko 30 posto građana srpske nacionalnosti. Ja se nadam da oni koji su otišli da će se vratiti. Ovo je njihova domovina i djedovina, nadam se da će to uvidjeti i vratiti se, oni su posebno ugrožena skupina jer je riječ od starijoj populaciji. Ne vidim razloga zašto ne bih, svaka žrtva je žrtva. Svi civili koju su stradali težak su teret svakom normalnom čovjeku. Nije prihvatljivo omaložavati bilo čiju žrtvu – patnja je patnja. – zakljuučio je.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0