Na današnjoj svečanoj sjednici splitskog Gradskog vijeća u Hrvatskom narodnom kazalištu u Splitu glavni dio svečanosti bila je dodjela nagrada Grada Splita za 2018. za životno djelo. Nagrađeni su Ante Jelaska i posthumno Zvonimir Puljić i Vjekoslav Ivanišević.

Dok su gradonačelnik Andro Krstulović Opara i predsjednik Gradskog vijeća Igor Stanišić nagrade svima uručili osobno, Anti Jelasku nagradu je uručio voditelj današnje svečanosti, glumac Ratko Glavina. Glavina je prije uručenja nagrade naglasio da mu je želja osobno uručiti nagradu Jelaski, što je i učinio.

Gradonačelnik je odbio špekulacije da je odbio uručiti nagradu Anti Jelaski.

– Protokol je bio vrlo elegantno složen. Sam gospodin Ratko Glavina je zaželio dati nagradu čovjeku koji ga je uvukao na glumačke daske.

To je vrlo lijepo i elegantno napravljena priča i ponosan sam na to – kazao je gradonačelnik novinarima.

Novinari su ga pokušali pitati o odbijanju da se u protokol Grada uvrsti obilježavanje Dana oslobođenja Splita, što je vladajući HDZ na zadnjoj sjednici Gradskog vijeća opravdao time da će se napraviti kompletan prijedlog svih bitnih datuma gradske povijesti koje također treba uvrstiti u službeni protokol.

– O raspravi o uvrštenju Dana oslobođenja u službeni protokol su sudjelovali vijećnici, ne ja – rekao je Krstulović Opara.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime