Gradonačelnica Supetra “oprala” Marića: “Ministar odbija interventne službe, a (brački) vatrogasci nemaju ni osnovne uvjete”

"Valjda će se naći sredstva sad kad je sve ovo postalo atraktivno i interesantno!"

Ivana Marković, gradonačelnica Supetra

Gradonačelnica Supetra, Ivana Marković, osvrnula se na rekordnu požarnu sezonu i sve manjkavosti sustava koje je otkrila. Ministar Zdravku Mariću zamjerila je mnoge stvari, a ponajviše da odbija primiti interventne službe. Marković upozorava na bračka vatrogasna društva nemaju ni osnovne uvjete za rad, stoga apelira na sve nadležne da reagiraju.


Njenu objavu prenosimo autentično i u cijelosti:

Zdravko Marić je za mene jedan je od najneuvjerljivih ministara u ovoj sklepanoj Vladi.Nakon što se izvukao za dlaku u slučaju “Agrokor”, muljao o koncesijama, ne može uskladiti s svojim šefom oko poreza na nekretnine tako da mi ni sad ne znamo što nam je za raditi , danas doznajemo da mjesecima nije u stanju primiti predstavnike interventnih služba. Dalmacija je mjesecima u plamenu.

Vatrogasci su prepušteni financiranju lokalnih samouprava koje nisu u mogućnosti ispuniti sve zahtjeve koje se pred njih stavlja, a pogotovo se to odnosi na financiranje kapitalnih projekata kao vatrogasnih domova. Jutros sam, nažalost, morala negativno odgovoriti na molbu DVD-a Bol o pomoći oko nabavke opreme, vozila i gradnje njihovog doma. Grad Supetar je formirao svoju radnu skupinu kojoj je jedini zadatak pronaći sredstva za izgradnju vatrogasnog doma koji nam je od velike potrebe iz više razloga. DVD Supetar trenutno djeluje na neadekvatnoj lokaciji, odnosno, vatrogasni dom ne pruža potrebne uvjete za garažiranje vozila, skladištenje i održavanje vatrogasne opreme i tehnike kao ni za kvalitetnu obuku i trening vatrogasaca što negativno utječe na cjelokupnu zaštitu od požara na području grada Supetra te općina Postira, Nerežišća i Sutivana. Uz navedeno postojeći prostori nalaze na nekretnini za čije se vlasništvo trenutno vodi sudski spor između Grada Supetra i jedne tvrtke sa područja Grada.

I šta sad? Projekt stoji. Momci rade u svakakvim uvjetima. Očekujemo od ove države da pronađe sredstva za sufinanciranje projekta koje će omogućiti osnovne uvjete rada za vatrogasce. Valjda će moći sad kad je sve ovo postalo atraktivno i interesantno!
Posebno molim sve dužnosnike sa Brača (u Vladi i Saboru) da se aktivno uključe u rješavanje ove problematike i lobiranje za dobivanje pomoći za sufinanciranje kapitalnih projektata za DVD-e na Braču.Nadam se da nećemo i mi , kao kolega Ivan Klarin iz Tisnog, radi kritika zaraditi proračunski nadzor!
#svemeovonervira

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=1746472915425956&id=477909625615631″ bottom=”30″]


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0