GRAĐEVINSKI RADOVI USRED SEZONE Radi li se o kršenju zakona?

Za razliku od većine gradova na obali i otocima, grad Hvar za ovu sezonu nema zabranu građevinskih radova

Dobili smo nekoliko upita zabrinutih čitatelja o trenutnim radovima na tvrđavi Fortica u Hvaru. Upitali smo gradonačelnika Rikarda Novaka o kakvim se zahvatima radi.


– Radi se o tome da smo dobili projekt “Hvar tvrđava kulture” i  subvenciju od 4,5 milijuna kuna za sređivanje projektne dokumentacije za renovaciju četiri objekta u Hvaru. Sad je došao moment da oni to moraju raditi kako bi projekt mogao ići naprijed i da bi mogli dogodine aplicirati i početi raditi na tvrđavi. Malo je nezgodan trenutak, ali prilagodili smo se time da se radi kad najmanje smeta građanima i gostima. Počinje se rano ujutro kad nema baš ljudi, a prestaje se s radom kad ima dosta ljudi po gradu. – kaže Novak.

Za razliku od većine gradova na obali i otocima, grad Hvar za ovu sezonu nema zabranu građevinskih radova.

– To je dokument koji se svake godine potpisuje do 31.prosinca, a Grad je prošle godine to previdio, mislili su da ide automatski, ali nažalost ne ide. – rekao je Novak, dodajući kako je to bilo prije njegovog vremena.

Na pitanje dokad će radovi trajati, rekao je kako se završetak radova očekuje krajem rujna, pošto se radi na četiri lokacije.

– Rok je 75 dana, ali gledat ćemo da se završi i ranije, do konca rujna. Ne radi se samo na Fortici već i na drugim objektima u sklopu istog projekta. – rekao je Novak i poručio građanima da budu strpljivi: – Znamo da je nezgodno jer je ljeto, ali radi se nekoliko projekata i sad se moramo malo žrtvovat da dogodine imamo sve spremno.


[fbvideo link=”https://www.facebook.com/jugo.domancic/videos/156904348195616/” width=”500″ height=”400″ onlyvideo=”1″]Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0