GRAĐANI, OPREZ! Prevaranti “operiraju”: “Izgorila mi je kuća u Žrnovnici, nemam za hranu…”

Nije trelbalo dugo da se netko ne dosjeti pokušati okoristiti se na tuđoj tragediji

Posljednja 24 sata na redakcijski e-mail javilo nam se nekoliko čitatelja iz Splita. Tvrde da su im prišle nepoznate osobe koje su se predstavile kao da su žitelji Žrnovnice kojima je u požaru izgorjela kuća i da nemaju ni osnovnih sredstava za život.


“Sve mi je izgorilo. Nemam ni za hranu, ni za lijekove” – samo su neke od rečenica kojima se po svjedočenju naših čitatelja pokušava izazvati samilost kod Splićana. Bez obzira na to što je istina da je Žrnovnica i njena okolica doživjela veliku prirodnu katastrofu u kojoj je bilo i spaljenih kuća i spaljenih automobila, nema sumnje da se osobe s početka ove priče nisu stanovnici Žrnovnice već prevaranti.

Informacije o prevarantima stigle su i do žrnovačkog župnika don Marija Matkovića. On se na ovu temu osvrnuo u svojoj posljednjoj Facebook objavi koju prenosimo u cijelosti:

OBAVIJEST
Tragedije poput požara, poplava ili potresa u ljudima pokazuju ono lijepo, plemenito, ljudsko , kršćansko solidarno , gdje smo spremni pomoći jedni drugima neovisno o tome tko smo i što i to je lijepo i vrijedno svake hvale.
No uvijek postoje prevaranti sitne duše koje koriste ljudske tragedije za vlastitu promociju ili materijalnu dobit.
Zato budite oprezni već sam čuo da prevaranti haraju okolo kao da su im kuće izgorile. Ako vam netko takav dođe ako imate povjerenja u župnika iz vlastite župe ili neku drugu instituciju bez njihove potvrde i uvida ne dajte im ništa.
Nahranite ih i dajte im novca za jednu pivu ili možda dvije..

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/donmario.matkovic/posts/1903033283244048?pnref=story.unseen-section” bottom=”30″]


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0