“Građani na plaži Duilovo moraju brinuti za vlastitu sigurnost zbog prijetećih gromada s litice”

Rok za sanaciju je bio 30. travnja 2010., a ona još uvijek nije napravljena

MOST-ov gradski vijećnik Ante Bradarić-Šljujo upozorio je na nesanirano područje plaže Duilovo u Splitu.


Njegovu današnju objavu prenosimo u cijelosti:

Jučer sam upozorio Grad Split na klizište koje se nalazi na području plaže Duilovo i koji nije sanirano više od OSAM godina!

Naši sugrađani, a i turisti koji prolaze šetnicom od plaže na Duilovu, tj. od ruba hotelskog kompleksa prema Stobreču, trebaju biti jako oprezni i brinuti se za vlastitu sigurnost jer iznad glave im prijeti opasnost s vrha priobalne litice u vidu velikih gromada zemlje koje drži samo korijenje stabala.

Neprovođenje sanacije godinama se opravdava zbog vlasništva, ne može se razlučiti je li vlasnik grad Split, županija SD, država ili jedna beogradska tvrtka koje je zapisana u dokumentima prije Domovinskog rata.
No činjenica je da niža dužobalna površina koju taj odron ugrožava spada u pomorsko dobro te da je za sanaciju nadležna Županija.

Još 2010. godine je viši inspektor Lučke kapetanije Ivica Čikotić nakon pregleda klizišta izdao nalog Županiji da zbog izvanredne situacije u suradnji s Gradom sanira klizište , a rok za sanaciju je bio 30. travnja 2010. godine.Sanacija još uvijek nije napravljena!

Smatram da Grad Split treba izvršiti pritisak na inspektora Lučke kapetanije, te da je potrebno ponovno izvršiti pregled klizišta i napraviti procjenu situaciju odnosno utvrdili je li odron opasan i da li je potrebna sanacija.S obzirom na trenutačno stanje ne sumnjam da će inspektor Lučke uprave donijeti opet jedino logično rješenje- sanacija odrona ili vršiti pritisak na Županiju na temelju prethodnog naloga!

Nadležne službe grada Splita su sljedeće na potezu jer tko će brinuti o sigurnosti naših sugrađana ako ne službe koje su plaćene za to.

[fb_pe url=”https://www.facebook.com/antebradaricsljujomostnl/posts/1605382202870804″ bottom=”30″]

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0