Nakon dovođenja Žnjanskog platoa u prvotno stanje, red se počeo uvoditi u drugim dijelovima Splita. Jučer je tako građevinska inspekcija nadleženog ministarstva preselila na južne padina Marjana, iz pouzdanog izvora u Gradu Splitu doznajemo da će se akcija sljedećih tjedana usmjeriti prema onim štekatima koji se na bilo koji način ne pridržavaju zakupa javnog prostora, odnosno ugovorenih odredbi. Naš izvor tvrdi da je u Splitu čak stotinjak ostakljenih štekata koji su ostakljeni na crno.

Tako je jučer na Poljani kneza Trpimira, nasuprot Biskupove palače, u zadane okvire doveden štekat brz prehrane “Calimero”. Prilagođavanje objekta izvršio je sam vlasnik objekta.

– Pojedinci se dovode u granice koje su im dozvoljene. Mnogim je ugostiteljima je službeno rečeno da se vrate u dozvoljene granice ako misle ostati. Panika čini svoje pa su sami krenuli u akciju – kazuje naš izvor u Gradu Splitu.

Gradonačelnik Andro Krstulović Opara pokazuje krajnju doslijednost u nakani uvođenja reda u Splitu, a čini se da je to tek početak. Iako je u funkciji tek nekoliko mjeseci, već na početku svog mandata pokazuje da neće tolerirati naslijeđeno stanje.

Početak akcije na Pazaru komentirao nam je i Damir Babić, prvi komunalac Grada Splita.

– Posljednjih dvadesetak dana komunalno redarstvo grada Splita je prema tom ugostiteljskom objektu koji nije bio na terenu u skladu s ugovorom o zakupu, pa samim time nije ni mogao dobiti produžetak ugovora, intenzivno upirao kako bi se ono što je ugovoreno, odnosno odobreno, stvarno realiziralo na terenu. Ono što je Grad odobrio je postavljanje štekata s podestom, s rolo-tendom, otvoren u smislu da se ne može zatvarati bočnim stranicama, a tamo su bile i bočne stranice i vrata, reklame po krovu konstrukcije, nije bila rolo-tenda itd., tako da smo mi zadnjih mjesec dana prema vlasniku objekt bili dosta aktivni tako da je on doveden u stanje u koje je on i bio ugovoren – kazao nam je Babić.Babić dodaje da je primjer postupanja vlasnika “Calimera” dobar pokazatelj nastavka akcije Grada vezano za slične situacije.

– U tom smislu nećemo stati. Sve ono što je na terenu suprotno definiramo ugovoru i odobrenom zakupu javne površine apsolutno će biti intenzivirano u smislu zakupa – zaključuje Babić.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0