Grad Split sudjeluje u provedbi EU projekta „SUTRA“ (Sustainable Transport in Adriatic coastal areas and hinterland) iz programa prekogranične suradnje „Italija – Hrvatska“, a cilj projekta je promicanje koncepata mobilnosti te provedba pilot akcije za stvaranje multimodalnih usluga prijevoza kroz e-mobilnost u sklopu sustava javnih bicikala i punjača za e-vozila.

Nositelj projekta je Grad Caorle (Italija), a ostali projektni partneri su: gradovi Chioggia, Ravenna i Pescara, Intermunicipalities Territorial Union Riviera Bassa Friulana iz Udina i Institut za međunarodnu sociologiju Gorizia, iz Republike Italije te grad Poreč, općina Vodnjan i Splitsko-dalmatinska županija iz Republike Hrvatske.

S obzirom da je Grad Split, u suradnji s komunalnom tvrtkom Split Parking d.o.o., kroz EU projekt „REMEDIO“ iz programa INTERREG MEDITERAN, na području grada Splita uspješno implementirao Sustav javnih bicikala na osam lokacija, ciljevi i aktivnosti projekta SUTRA uklapaju se u napore Grada da podigne svijest o važnosti korištenja energetski prihvatljivih prometnih rješenja.2 KOMENTARI

  1. Rađe napravite natjecaj i dajte svakome stanovniku koji se prijavi na nega elektricnu biciklu,po izboru u vrijednosti 2000e uz mogucnost nadoplate za bolju.Bit ce van jeftinije za kupit, jeftinije za odrzavat, korisnicima ce bit pristupacnije i jednostavnije i potaknit ce te ljude na kretanje i potaknit ce te koristenje obnovljivih izvora energije.I svi zadovoljni… Il opet neko nekome nesto namista?

    • Točno. Ovako će se veliki dio novaca “preliti za bespotrebne konzultante”… Više puta viđeno. No što kada nestane novaca iz fondova, kako će onda vezaši po strankama preživljavati?

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime