Grad Split i Ministarstvo znanosti sufinancirat će završetak OŠ Pujanki, a škola Žnjan-Pazdigrad konačno dobiva dozvolu za rad

Što se tiče škole - Žnjan-Pazdigrad prilikom obilaska predstavnici resornog Ministarstva najavili su pozitivno mišljenje za početak rada te osmoljetke

Na inicijativu zamjenice gradonačelnika Jelene Hrgović, jučer je osnovne škole – Žnjan-Pazdigrad i – Pujanki posjetilo izaslanstvo Ministarstva znanosti i obrazovanja RH u sastavu pomoćnik ministrice Momir Karin, te Nevenka Pašalić i Tanja Kukura iz Povjerenstva za utvrđivanje ispunjavanja uvjeta za početak rada OŠ – Žnjan-Pazdigrad.


Što se tiče škole – Žnjan-Pazdigrad prilikom obilaska predstavnici resornog Ministarstva najavili su pozitivno mišljenje za početak rada te osmoljetke.

Prilikom obilaska škole – Pujanki pomoćnik ministrice Karin poručio je kako se može očekivati nastavak partnerskog odnosa Grada Splita i Ministarstva znanosti i obrazovanja RH po pitanju financiranja dovršetka građevinskih radova na tom školskom objektu.

– Apsolutno sam optimist po nastavku partnerskog odnosa. Potrebno je samo donijeti novi Pravilnik s kojim bi se resornom ministarstvu, dakle Ministarstvu znanosti i obrazovanja, omogućila škologradnja, a što trenutačni propisi ne dozvoljavaju. To je tehničko pitanje koje će biti riješeno do kraja godine.

Također, ravnatelj OŠ – Pujanki Mate Glavinović izrazio je zadovoljstvom što se nazire kraj dovršetka osnovne škole.

Konačno ćemo našoj djeci osigurati normalno pohađanje školske nastave i odvijanje ostalih školskih aktivnosti, kazao je ravnatelj Glavinović.


Zamjenica gradonačelnika Hrgović poručila je kako je dolazak izaslanstva resornog Ministarstva veliki korak naprijed za dvije splitske osnovne škole koje će, kako je rekla, konačno biti provedene svrsi u punom smislu riječi.

– Potvrdili smo partnerski odnos Grada i Ministarstva koji će rezultirati konačnim dovršetkom škole, kazala je zamjenica gradonačelnika.U pratnji zamjenice Hrgović bili su pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo Špiro Cokarić, pročelnik Službe za imovinskopravne poslove, izgradnju i geodeziju Anto Krželj, potom pročelnica Službe za obrazovanje i znanost Ines Milina Ganza, te pročelnik Službe za mjesnu samoupravu, zaštitu i spašavanje Filip Butorović.

Nastavno na prošlotjedni radni obilazak, definirano je da se očisti okoliš škole i gradilišta, uredi postojeća gradilišna ograda kako bi se onemogućio prelazak preko nesigurnog prostora gradilišta, potom da se postavi dodatna javna rasvjeta oko gradilišta, te izgradi pješačka staza pored škole, a sve u cilju povećanja razine sigurnosti djece i građana kotara.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0