GORI OPASNO BRAČKO ODLAGALIŠTE OTPADA Na terenu trideset vatrogasaca, pokušavaju spriječiti izdimljavanje

Vatra je zahvatila površinu od oko 100 kvadratnih metara. Na intervenciji su sva bračka vatrogasna društva s tridesetak vatrogasaca i deset vozila.


U utorak u prijepodnevnim satima izbio je požar na bračkom odlagalištu otpada “Košer”, sjeveroistočno od Bola. Radi se o odlagalištu u vlasništvu tvrtke “Michieli-Tomić” na kojem otpad odlaže veći dio otoka.


Podsjetimo, na ovom je odlagalištu 2011. dopušteno odlaganje 1.500 tona opasnog otpada.

VEZANI SADRŽAJ:

Kako doznajemo, vatra je zahvatila površinu od oko 100 kvadratnih metara. Na intervenciji su sva bračka vatrogasna društva s tridesetak vatrogasaca i deset vozila.

Trenutno se radi na gašenju vatre i sanaciji opožarenog područja te suzbijanju izdimljavanja. Nakon sanacije opožarene površine, pristupit će se zatrpavanju opožarenog dijela odlagališta zemljom.

Neslužbeno doznajemo da su tijekom jutra kamioni iskrcali materijal u kojem je bio i dio u kojemu je tinjao određeni materijal. Kasnije se požar proširio na spomenutu površinu, no daljnje širenje spriječili su vatrogasci. Ipak, nije poznato kada će požarište biti potpuno sanirano.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime