LAŽNA UZBUNA NA VISU Stanovnici od oblaka mislili da je požar

Požar gase i dva kanadera

Iako su svi mediji ranije danas dojavili kako na otoku Visu između Rukavca i Rude gori požar, na koji su odmah izašli vatrogasci DVD-a Visa, požara nije bilo.


– Požara nije bilo. Naš DVD se digao skupa s Državnom upravom i kolegama iz Komiže na dojavu o velikom požaru na južnoj strani. Pošto puše jugo mi smo izletili svi da se ne raširi. U biti se dogodilo ono što mi zovemo kalig, oblaci su se spustili jako nisko i zakačili se za brdo i ljudi su to vidjeli i pretpostavili da je dim. – kaže dežurni vatrogasaca DVD-a Vis.

– Mi nismo puno čekali nikakve potvrde, nego smo odmah izletili jer nam do dole treba dvadeset minuta, a u tom vremenu bi požar bio već van kontrole.

Objasnio je i da je Županijski vatrogasni zapovjednik Glavina odmah digao dva kanadera, koji su nadletili predio za koji se sumnjalo da gori, a nakon što su ustanovili da nema požara, vratili su se.

Ova situacija savršeno pokazuje kakve je posljedice požar na splitskom području ostavio kod građana cijele Hrvatske, ali i kod vatrogasaca. Sad se puše i na hladno, kako se ne bi ponovio katastrofalni scenarij od prošlog tjedna.

RANIJE OBJAVLJENO


Na otoku Visu je izbio požar. Gori između Rukavca i Rude, a požar gase vatrogasci iz Visa.
Iz Visa su u Rukavac otišla dvoja vatrogasna kola i dvije cisterne, a pomažu im i dva kanadera.

Vatrogasci iz Komiže pozvani su upomoć. Još uvijek se ne zna je li vatra stigla blizu kuća.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0