Požar kod Dubaca stavljen pod kontrolu: Vatru gasilo 200 vatrogasaca

Gasitelji jutros saniraju rubne dijelove požarišta

Požar koji je izbio jučer između Makarske i Omiša na području Dubaca-Slime, a širio se prema Brelima i Pisku, jutros je stavljen pod kontrolu. Vatra je zahvatila 30 hektara niskog raslinja i borove šume, a vatru je gasilo 200 vatrogasaca i 37 vozila iz Splitsko dalmatinske i Dubrovačko neretvanske županije.


Gasitelji jutros saniraju rubne dijelove požarišta i gase sporadične vatre koju izbiju iz izgorjelih stabala na opožarenoj površini, a dio vatrogasaca bit će tijekom jutra vraćen u svoja mjesta, dok će gasitelji iz dobrovoljnih vatrogasnih društava s Makarskog primorja i dalje ostati na požarištu.

Cesta koja je sinoć bila zatvorena jutros oko 5:30 je puštena u promet.

RANIJE OBJAVLJENO:

Večeras, oko 20:30 satI, izbio je požar između Makarske i Omiša na području Dubaca. Požar je počeo iznad magistrale na Dubcima, a prebacio je prema moru. Prema informacijama s terena cesta je zatvorena za promet na tom području.

Prema prvim saznanjima na terenu su vatrogasci s Makarske rivijere i omiškog područja, a prema riječima županijskog vatrogasnog zapovijednika Dražena Glavine u pripravnosti su sve županijske postrojbe za gašenje ovog požara.

Trenutno se ne zna točan broj vozila, ljudi i društava na terenu, a vjetar otežava gašenje na ovom terenu.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0