Nakon što je u medije dospjela vijest da je nepoznati počinitelj grafitima išarao Toyotu beogradskih oznaka u Spinutu, oglasili su se iz splitskog SDP-a.

Priopćenje koje potpisuje Goran Kotur prenosimo u cijelosti.

Oštećivanjem Toyote srpskih registracijskih oznaka grafitima punim mržnje na splitskom Spinutu nepoznati počinitelj je na Dan pobjede i domovinske zahvalnosti očito želio pokazati svoje “domoljublje”. Ustvari je napadom na imovinu turista iz Srbije mržnju pokazao prema Splitu i Hrvatskoj koji velikim dijelom žive od turizma, koji je trenutno u iznimno velikoj krizi zbog epidemije.

Mržnju je nepoznati počinitelj zapravo pokazao i prema porukama državnog vrha ali i generala Ante Gotovine, koje se mogu svesti pod zajednički nazivnik “okretanja budućnosti”. Ali dok se god govor mržnje, uključujući i ustaški pozdrav “za dom spremni”, koji je u skraćenom obliku napisan i u ovom slučaju, tolerira od strane države, “okretanje budućnosti” ostaje lebdjeti u zraku kao dobra namjera iza koje ne stoji dovoljna količina političke volje.

Štoviše, od Plenkovićevog, Milanovićevog i Gotovininog verbalnog “okretanja budućnosti” još je važnije policijsko pretvaranje nepoznatog počinitelja u poznatog, i u slučaju spinutskog grafita punog mržnje, i u mnogim drugim slučajevima.1 KOMENTAR

  1. Raspad YU pamtim po dva govora:
    1. Gazimestan 28, Lipnja 1989. govornik budaletina br.1 Slobodan Milošević
    2. BENKOVC. 18. Ozujak 1990. govornik budaletina br.2 Dr. Franjo Tudjman
    Nakon svakog od ovih govora rekao sam ova budaletina zaziva rat i krvoprolice.
    Hrvatska Vojska je akcijom Oluja oslobodila Hrvatsku da bi je potom u svoje ruke preuzeli LOPOVI LOPINE iz ZLOCINACKE HDZ koji su je opljackali i unistili. ZLOCINACKI HDZ je vise ljudi protijerao iz Hrvatske nego ih je poginulo i u 2. svjetskom i Domovinskom ratu i oni jos tvrde da je to sve iz domoljubnih pobuda. I pored zadnjih govora celnika, Hrvatska nema nade u bolje sutra, sve dok i u sitnim tragovima postoji ZLOCINACKI HDZ.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime