Novi čelnik splitskog SDP-a osvrnuo se na novi izvještaj Nastavnog zavoda za javno zdravstvo o kvaliteti zraka s Karepovca. Priopćenje Gorana Kotura prenosimo u cijelosti:

“U novom izvještaju Nastavnog zavoda za javno zdravstvo o kvaliteti zraka s Karepovca još uvijek nemamo potpune podatke. Prije početka radova na sanaciji Karepovca svakako je trebalo postaviti sve potrebne uređaje za mjerenje štetnih plinova, bez obzira na fazu projekta. To što na početku provedbe projekta sanacije Karepovca navodno nije propisano mjeriti sve nije nikakvo opravdanje. Kad su problemi ovakvog značaja kao Karepovac u pitanju, potrebno je napraviti ne samo sve što se formalno mora, nego sve što se objektivno može.

Iako su Grad Split i Čistoća poduzeli mjere da se javnost informira, bilo je više nego potrebno, s obzirom na značaj projekta, da se građanima od početka pruži potpuna informacija, čak i ako to se formalno u ovoj fazi nije tražilo. Ipak, dobro je da će se do nastavka radova 8. siječnja postaviti dodatni uređaji za mjerenje sumporovog dioksida, dušikovog dioksida i merkaptana. I to je korak naprijed. Ali, s tim se nije smjelo čekati mjesec i pol dana, već se s tim moralo ići od početka sanacije 22. studenog.

To je ključno kako radi zaštite građana Splita i susjednih jedinica lokalne samouprave, tako i radi davanja sveobuhvatne i pravovremene informacije javnosti koja je ionako izrazito senzibilizirana rizicima po zdravlje ljudi i neugodnim mirisima. Zdravlje i kvaliteta života naših sugrađana mora uvijek biti na prvom mjestu, i tu se uvijek i u svakom pogledu mora napraviti najviše što se može.” – napisao je Kotur u svom priopćenju.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0