“Godinama ste se dogovarali kako ćeš ti ostavit muža, a on ženu. Sve je bilo idealno dok se ti nisi rastavila…”

Nenadani susret u noćnom klubu...

ROBERTA


Odlučila Luce da Vedrani pronađe ljubavnika, po mogućnošću da nije oženjen. Ma ni to nije neki problem, ako ima dovoljno novaca pa ženica može kupit dobre cipele. Neće onda grintati, kada muž dođe kasno doma ili za Vedranu, još bolje ujutro. Ona bi više voljela nekog momka ili partnera kako je to sada moderno reći, ali tko će naći slobodnog muškarca u pedesetima, a da nema grešku. Objasnila Luce da je u njihovim godinama bitnije imati ljubavnika, a partner je veliko opterećenje.

-Ali Luce ja bih se voljela budit pored nekoga!

-Jesi li ti normalna?-Zaviče Luce, da se Vedrana cijela zacrvenila.-Da ti hrče u vrat, a svaku veće prije spavanja umjesto da gledaš „Prijatelje“ gledat ćeš neku utakmicu, ako je ne bude, upalit će trke pasa, samo je bitno da se gleda ono što on voli. Lipo sam ti rekla, samo ljubavnik. Može dobit jutarnju kavu, ali nikako doručak da se ne nauči.

-Zašto tražiš meni, tribala bi prije sebi naći?

-Pusti ti mene, imam ja svog kreša kojeg nazovem kad zatriba. Srića moja što mu žena još nije saznala. Ne bih imala živaca na novog se prilagođavati.


Kada su ušle, u noćni klub, prvo je Luce vidjela Zorana, nije baš bila od volje slušati njegove žalopoljke. Na njenu žalost vidio ju je i odmah ih rukom dozvao i pokazivao slobodno mjesto pored sebe za šankom. Dok su prilazile on je već mahao konobaru i naručivao njihova pića.

-Luce, baš mi je drago što te vidim. Di si nestala zadnje vrime?-Upita je, ali u tonu i pokretima vidjelo se da mu fokus zanimanja nije Luce, pa nastavi.-Znaš da Roberta ne želi da čuje za mene?-Znam!- Potvrdi ona-a što si ti mislio?

On kao da nije ni čuo njeno pitanje, krene sa svojoj žalopoljkom.

-Pa ti znaš da je ona jubav mog života? Da nikoga nisam volio kao nju? Da nikoga nikada više tako neću volit? Možeš li joj molim te objasnit da mi se vrati, ona tebe puno poštuje sigurno će te poslušati.- Da bi nastavio veoma umiljatim glasom.- Moram priznati da si se i meni uvijek na poseban način sviđala. Imaš neko posebnu energiju koja mene privlači.

Luce ga sluša i gleda jednim okom, a drugim traži prijateljicu. Kad ugleda Robertu nasuprot njih kako priča s Vedranom. Samo joj još treba ljubomorni ženski ispadi. Brzinom munje prekine Zorana u pola rečenice. Približi mu se, ali ne previše da ne dobije čašu u glavu koja je u Robertinoj ruci. Ciničnim, ali iskrenim glasom sa namjerom da ga povrijedi i ušutka, progovori.

-Nije ti laka. Voliš jednu ženu, a sa drugom se budiš! Lipo se rastavi i budit ćeš se pored jubavi svoga života.

Digne čašu u znak pozdrava, otpije zadnji gutljaj, okrene se i krene prema prijateljicama.

-Cure, što se kod vas događa?- Upita da krene neobavezan razgovor, ali nije joj uspjelo jer je već Roberta čeka sa pitanjem.

-Što hoće onaj kreten?

-Pa tebe!

-Triba je prije o tome misliti.  Je li tebe kuva?

-Ma nije!!!!!-Luce je rukama i glavom negirala, nema više živaca za nepotrebne svađe. Godinama sluša o njihovom ljubavnom četverokutu, ma to često bude peterokut.-Pričao je da si ti jubav njegova života. Da ne može živit bez tebe.

-Ne može on živit bez ženinih novaca!-Dok je to izgovarala upadljivo se okrenula prema njemu i kada je vidjela da je gleda, bez imalo srama digne ruku i pokaže mu srednji prsti.

-Roberta, nemoj molim te, sramotiš nas.-Rijetko ljutitim glasom, lupeći je rukom po prstu dobaci Vedrana.

-U pravu si, neću više dozvolit ponižavat se ispred kretena.

-Mo,š mislit.-Dobaci Luce.

-Kad ti kažem!

-Roberta, godinama ste se dogovarali kako ćeš ti ostavit muža, a on ženu. Sve je bilo idealno dok se ti nisi rastavila, onda odjednom našao stotine razloga da odgodi rastavu. Dvi godine si slobodna, a on još ni ne pomišlja ostaviti ženu. A kako će ostaviti kada je punac  bogat i drži mu muda. Ma baš mi palo na pamet, reci mi, kakav je seks s muškarcem kojemu punac drži muda.

U glas su se počele smijati, naravno da je Zoran znao da se smiju njemu. Sigurno je piskutao jer su mu sve tri držale muda.

-A što ću kada sam još zaljubljena u njega?

-Vidim da ja  imam puno posla. Vedrana od danas je Roberta prioritet za pronaći ljubavnika, a tebe ćemo staviti na čekanje.

 

 

 

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
7
Hagić
0
Hmmm
5
Plač
4
Grrr
2
Molim?
1

2 KOMENTARI

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime