“VJERUJ U LJUBAV” U SPLITSKOM HNK: Koncert završio zajedničkom izvedbom Oliverovog evergreena

Glavna zvijezda večeri bio je legendarni Oliver Dragojević


Točno u 20 sati u splitskom HNK počeo je koncert “Vjeruj u ljubav” kojega je organizirala Županijska liga protiv raka povodom 50 godina djelovanja.


Glavna zvijezda večeri bio je legendarni Oliver Dragojević, kojemu je ovo prvi nastup nakon vijesti da se i sam bori sa zloćudnom bolešću.

Na koncertu su također nastupiti i Zlatan Stipišić Gibonni, Tedi Spalato i Marijan Ban.

Voditeljica Koncerta je bila Nives Ivanković, a svečanost je otvorena recitacijom “Živjeti” Čede Martinića.

Glazbeni dio svečanosti je otvoren Oliverovom izvedbom “Ključ života”, a publika ga je i prije i nakon izvedbe nagradila dugotrajnim pljeskom.

Uslijedilo je prikazivanje kratko video uratka o životu oboljelih osoba autorice Branke Brekalo. Po završetku videa, dr. Eduard Vrdoljak, predsjednik Županijske liga protiv raka, zaželio je društvu sretnu 50. obljetnicu djelovanja i izrazio nadu da onkologija u Splitu postane najbolja medicinska disciplina u regiji.Oko 20 sati i 30 minuta na redu je došlo uručenje nagrada i priznanja za značajan doprinos radu Lige. Povelje su dodijeljene Zoranu Perkoviću, Juroslavu Buljubašiću, Karlu Blonderu, Mirku Grbešiću, Marini Valner, Anti Sanaderu, Senki Mrduljaš Pezzi, Mirku Šišku, Ivani Jelčić i Goranu Kaćuniću.

Glazbeni dio spektakla nastavio se nastupom Tedija Spalata. Zapevao je “Pismo mora, kamena i škoja”.

Potom je zapjevao “Sve ću preživit”…

Tedi je otpjevao i evergreen “Dalmatino povišću pritrujena”, a onda je najavio Marijana Bana koji je uvodno otpjevao legendarnu “Maricu”. Publika pjeva sa Banom…

Uslijedili su hitovi “Ovo nijemoje vrijeme”, “Sa mi je ža”, “Morska vila”, a publika je najviše pljeskom nagradila pjesmu “Mojoj lijepoj zemlji Hrvatskoj“.

Svoj blok Ban je završio sa “14 palmi”. Cilo kazalište je plevalo i plesalo s Banom. No prava euforija nastupila je izlaskom Gibonnija na pozornicu.

Činim pravu stvar” prva je pjesma koju je otpjevao na večerašnjem koncertu. Publika pjeva i plješće…

Gibo se “uvukao” publici pod kožu koja ga je oduševljeno nagrađivala iza svake pjesme, a zajedno su pjevali pjesme “Tempera”, “Zlatne godine”, a zadnju je izveo “Oprosti” kada se Oliver ponovno popeo na pozornicu.

– Doktor mi je reka da mislin na zdravlje i zato ću ja skratit – kazao je Oliver i još jednom pobrao simpatije publike.

Oliver je tada otpjevao “Kad mi dođeš ti”, “Bez tebe” i “Moj lipi anđele”, a koncert je završen zajedničkom izvedbom svih izvođača pjesme “Vjeruj u ljubav”. Dugotrajni pljesak najbolja je ocjena koju je publika mogla dati ugodnoj večeri u splitskom hramu kulture.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0