52. Međunarodni festival kazališta lutaka – PIF, najstariji lutkarski festival u Hrvatskoj, održan je od 13. do 19. rujna 2019. u Zagrebu. U službenom programu Festivala sudjelovalo je 9 predstava iz inozemstva i tek 3 iz Hrvatske među kojima i „Mali rakun“ Gradskog kazališta lutaka Split.

Međunarodni stručni žiri festivala u sastavu Maja Lučić Vuković, Irina Niculescu i Edvard Majaron dodijelio je predstavi, odnosno ansamblu predstave „Mali rakun“ Nagradu za preciznu zajedničku animaciju lutaka te sjajnu glumačku suigru.

U predstavi autorice i redateljice Ljudmile Fedorove igraju i lutke animiraju Petra Kovačić, Ivan Medić, Andrea Majica i Tvrtko Štajcer, a sudjeluju i Željana Cvitanović te Zdeslav Kukoč.

Predstava „Mali rakun“ od premijere u ožujku izvedena je više od 50 puta, a nagrađena je već na 27. Susretu lutkara i lutkarskih kazališta u Osijeku i to Aleksandra Kovalskayja za sveukupnu likovnost i za scenografiju predstave i glumica Petra Kovačić za najbolju glumu-animaciju za ulogu Malog rakuna.

Predstava je uvrštena i u ovogodišnji 22. Susret profesionalnih kazališta za djecu i mlade Hrvatskog centra ASSITEJ koji će se održati u listopadu u Čakovcu.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime